رئیس جمهور امریکا به تازگی مدعی شده است که دارایی های آزاد شده ی ایران، صرف خرید گندم و سویا از کشاورزان امریکایی خواهد شد.
عاطفه پیرایش دانشجوی دکتری فلسفه
رئیس جمهور امریکا به تازگی مدعی شده است که دارایی های آزاد شده ی ایران، صرف خرید گندم و سویا از کشاورزان امریکایی خواهد شد. این مدعا واکنش های بسیاری را در ایران برانگیخت. برخی از مردم، تاثیر اقتصادی این تصمیم را مورد توجه قرار دادند. به نظر می رسد امریکا در تلاش است با اعمال این محدودیت خاص، مانع از دسترسی مستقیم ایران به دارایی های خود شود تا مطمئن شود ایران از این پول برای گسترش توان موشکی خود استفاده نخواهدکرد.
اما برخی بر این باورند که حتی اگر این روند اجرا شود، ایران می تواند ساز وکاری طراحی کند که گندم های امریکایی را به پول نقد تبدیل کرده و از آن به نحوی که صلاح می داند، استفاده کند. با این حال، برخی دیگر امیدوارند واردات مواد غذایی و نهاده های دامی سبب کاهش قیمت مواد غذایی به ویژه گوشت و مرغ در ایران شود. این وعده ای است که ونس نیز تکرار می کند و مدعی است این فرآیند به نفع مردم ایران خواهد بود.اما بیش از تاثیرات اقتصادی این توافق احتمالی، وجهه ی سیاسی و تاثیر آن بر افکار عمومی در ایران اهمیت دارد.
برخی بر این باورند که اگر این مدعا صحت داشته باشد، نشان از دست بالاتر امریکا در مذاکرات سوییس دارد. برخی کاربران عبارت هایی مانند اورانیوم در مقابل سویا را به کار می برند اما واقعیت این است که ایران تا به این جای کار، هیچ امتیازی در پرونده ی هسته ای خود به امریکا نداده است و آزاد شدن اموال مسدود شده ی ایران، صرفا بخشی از تعهدات طرف امریکایی بوده و این پول حتی پیش از بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات ایران آزاد شده است.
اما خبر منتشر شده، تاثیر خود را بر اذهان عمومی گذاشته و سبب شده است که برخی در برداشت اولیه ی خودشک کنند که توافق اسلام آّباد به نفع ایران بوده و ایران توانسته است خواسته های خود را به طرف مقابل تحمیل کند.
به نظر می رسد برخی از ایرانی ها، پیش از این مطمئن نبودند که باید چه برداشتی از این توافق داشته باشند و هر چندظاهر امر نشان می دهد که توافق برای ایران مثبت بوده اما ترجیح می دادند منتظر بمانند تا نتیجه ی قطعی مذاکرات روشن شود.
برخی حتی به این نتیجه رسیده بودند که ممکن است ایران در پشت پرده امتیازات گزافی به امریکا داده باشد که در متن تفاهم نامه ذکر نشده اند. این دسته، خبر خرید گندم از امریکا را به عنوان نشانه ای از فروریختن تصویر ایران از پیروزی خود در جنگ و مذاکره تفسیر می کنند.
برخی امریکایی ها می گویند ایران خواهان آن است که دارایی های مسدود شده ی خود را آزاد کند و برای اینکه این کار انجام شود، آماده است خواسته های کشورهای عربی و امریکا را برآورد و ساز وکارهای مالی مناسبی برای نقل وانتقال این دارایی ها به وجود بیاورد. آنها معتقدند ایران پیش از این هیچ گاه تا این اندازه برای توافق با امریکا مشتاق نبودو به همین دلیل است که امریکا می تواند به روند این مذاکرات خوش بین باشد.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 441683 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.