اندر حکمت ابهام همین بس که با آن می توان دهن مردم را بست و همه را راضی و خشنود کرد. مثلا پزشکیان که قرار است به زودی با پوتین، رئیس جمهور روسیه ملاقات کند.
عاطفه پیرایش دانشجوی دکتری فلسفه
اندر حکمت ابهام همین بس که با آن می توان دهن مردم را بست و همه را راضی و خشنود کرد. مثلا پزشکیان که قرار است به زودی با پوتین، رئیس جمهور روسیه ملاقات کند، گفته است باید از وضعیت نه جنگ نه صلح عبور کنیم و از بلاتکلیفی خارج شویم. این چنین او کسانی را که خواستار مذاکره برای جلوگیری از جنگ مجدد هستند، راضی نگه می دارد و امیدوار می کند که قرار است از پوتین بخواهد مانع از حمله مجدد امریکا به کشورمان شود. چون به نظر می رسد ایران خود در حال حاضر توان لازم برای ایجاد بازدارندگی ندارد. از سوی دیگر روزنامه ی اصول گرای جوان ضمن تایید اینکه باید از وضعیت نه جنگ نه صلح عبور کنیم، تاکید می کند که این هدف با مذاکره به دست نمی آید.
این روزنامه طرفدار قالیباف است و پیش از این، مکررا از تفاهم نامه ی اسلام آباد و دستاوردهای آن دفاع کرده بود.
او اما بلافاصله تاکید می کند که ما در حال گفت و گو بودیم که نامردها همه چیز را بهم زدند. این روزنامه برای اینکه از ابهام این گزاره بکاهد، تاکید می کند که منظور پزشکیان از “نامردها” امریکایی ها هستند. اما جمله ی اصلی به قدری مبهم است که می توان چنین برداشت کرد که منظور پزشکیان از “نامردهایی که همه چیز را بهم زدند”، آن شخص نامعلومی است که پس از امضای تفاهم نامه ی اسلام آباد میان ایران و امریکا، با زدن نفت کش ها در تنگه ی هرمز، همه چیز را بهم زد.
این چنین رئیس جمهور وفاق با یک جمله ی واحد هم اصول گراها را راضی نگه می دارد و هم از اصلاح طلبان دلجویی می کند. این چنین رئیس جمهوری که بلاتکلیفی از تک تک جملاتش می بارد، آخرین امید ایرانیان برای جلوگیری از جنگ است.
در هر حال روزنامه ی اصول گرا معتقد است که راه خروج از وضعیت نه جنگ، نه صلح چیزی است که از آن تحت عنوان “مقاومت علمی” تعبیر می کند. به نظر می رسد منظور این روزنامه از مقاومت این است که ما وضعیت فعلی را بپذیریم و راه های دوام آوردن در آن را بیازماییم.
اساسا مقاومت هیچ نسبتی با ایده خروج از وضعیت فعلی ندارد. نادیده گرفتن این نکته، بر ابهام موضع اصول گرایان می افزاید و جامعه را دچار سردرگمی می کند. اگر می خواهید همین وضعیت ادامه پیدا کند، چرا رک و راست این را به مردم نمی گویید؟
پزشکیان همچنین گفته است مردم ناراضی اند چون عدالت و حق را نمی بینند. این جمله نیز به مجموعه جملاتی اضافه می شود که پزشکیان گفته تا حرف دل مردم را زده باشد. برای اینکه مردم بفهمند که او بالاخره دارد حرف دلشان را می گوید یا نه، او باید اولا توضیح بدهد که منظورش از مردم دقیقا چه تعداد از مردم است.
دوم اینکه مظاهر بی عدالتی از نظر خود را برای مخاطب روشن کند و آن گاه به صورت شفاف اعلام موضع کند که آیا کسی حقی را در کشور ما ناحق کرده است یا نه و اگر چنین شده، چه کسی این کار را انجام داده اما پاسخ دادن به این پرسش ها سرتاسر دردسر است و اگر از او بخواهند به آنها جواب بدهد، دوباره دسته ای از جملات مبهم و کلی را بیان می کند تا خود را از این دردسر راحت کند.
در نهایت به نظر می رسد اول خود پزشکیان باید از بلاتکلیفی خارج شود و بعد به فکر خروج کشور از بلاتکلیفی باشد.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 458789 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.