وزنهبرداری ایران در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳ کارنامه درخشانی نداشت تا جایی که فروردین ماه این سال با ناکامی های نسبی برای این رشته شروع و در نهایت شهریورماه با بحران حذف ۶ وزنه بردار کشورمان از مسابقات جهانی جوانان اسپانیا به پایان رسید.
در ۱۸۰ روز گذشته فدراسیون تحت هدایت سجاد انوشیروانی اتفاقات مختلفی را تجربه کرده که برخی از آنها مورد انتقاد خانوده این رشته قرار گرفت. انتقاداتی که البته مورد توجه مدیران قرار نگرفت بلکه رئیس فدراسیون در واکنش به این انتقادات فدراسیون را به ویرانه ای تشبیه کرد که نیاز به آوار برداری دارد.
البته اینکه تمام این دوران را سیاه ببینیم هم صحیح نیست و اتفاقاتی چون بازسازی خانه وزنه برداری و توجه ویژه به بخش پایه از اقدامات امیدوار کننده بوده است اما چرا در ۶ ماهه سال ۱۴۰۳ وزنه برداری ایران دوره پر فراز و نشیبی را تجربه کرد؟ برای پاسخ به این پرسش لازم است نگاهی به تحولات و نتایج این رشته داشته باشیم.
جام جهانی تایلند و سهمیه ای که سوخت
در اواسط فروردین ماه سال جاری، سه وزنه بردار المپیکی ایران راهی تایلند شدند تا در رقابتهای جام جهانی به عنوان آخرین گزینشی المپیک حضور داشته باشند. هر چند که در آن تورنمنت علی داودی و میرمصطفی جوادی ۲ سهمیه ایران را قطعی کردند اما رضا دهدار نتوانست حتی یک کیلوگرم به رکورد سال ۲۰۲۲ خود اضافه و در نهایت از قطار پاریس پیاده شد.
عدم کسب سهمیه دهدار انتقادات زیادی را به سمت نواب نصیرشلال سوق داد اما فدراسیون نشینها در آن روزها ارزیابی عملکرد وی را به بعد از المپیک موکول کردند.
دست خالی پولادمردان از سفر فرنگ
وزنه برداری ایران به علی داودی و میرمصطفی جوادی راهی پاریس شد اما فاصله رکوردی آنان تا رسیدن به سکوهای سه گانه زیاد بود. علی داودی با اختلاف ۲۳ کیلوگرم در جایگاه چهارم دسته فوق سنگین و میرمصطفی جوادی نیز با اختلاف ۳۱ کیلوگرم نسبت به نفر نخست به عنوانی بهتر از پنجم نرسید.
البته این وضعیت از چندین ماه قبل از المپیک قابل پیش بینی بود و بسیاری از کارشناسان حتی جایگاه دقیق نفرات اعزامی را هم پیش بینی کرده بودند.
با پایان رقابت های دسته فوق سنگین ایران بعد از ۱۶ سال دست خالی المپیک را ترک کرد. ناکامی ایران در المپیک پاریس این ذهنیت را به وجود آورد که نصیرشلال از تیم رفتنی است اما سجاد انوشیروانی پیش از تشکیل جلسه کمیته فنی اعللام کرد نواب ماندنی است و تا پایان مسابقات جهانی ۲۰۲۵ همراه تیم خواهد بود.
البته انوشیروانی چند روز پس از بازگشت از پاریس در نشست خبری با تاختن به مدیران گذشته فدراسیون را به خرابه تشبیه کرد تا تصمیم خود را در ماندگاری نواب توجیه کند و هم اینکه وعده آینده را به اصحاب رسانه بدهد.
سرنوشت عجیب کیانوش
استارت لیست اولیه مسابقات جهانی بحرین برای ایران یک خبر خاص داشت. کیانوش رستمی با پرچم کوزوو در این رقابتها حضور پیدا خواهد کرد. انوشیروانی در واکنش به این خبر گفت: من بی خبرم و در خصوص تغییر تابعیت کیانوش نهادهای بالادستی تصمیم خواهند گرفت.
بی خبری وی در حالی بود که اخبار غیر رسمی حکایت از ارسال نامه رستمی رستمی به فدراسیون دارد و فدراسیون نیز این نامه را به وزارت ورزش ارجاع داده تا در خصوص کیانوش تصمیم گیری شود.
البته در اتفاقات رخ داده برای رستمی قطعا فدراسیون را به هیچ عنوان نباید مقصر دانست زیرا این ورزشکار با استعداد از سال ها قبل با تصمیم گیری های غلط، آینده خود را به سمت دیگری برد. این در حالی است که شاید شیوه برخورد فدراسیون وزنه برداری با رستمی یکی از نکات مثبت مدیریتی انوشیروانی باشد و اجازه ورزشکار سالاری را به کیانوش نداد.
غفلت فدراسیون
و حذف ۶ وزنه بردار جوان
با اعلام استارت لیست مسابقات جهانی جوانان در اسپانیا نام ۶ قهرمان جوان ایران از این رقابتها حذف شد. این اتفاق به خاطر رعایت نکردن دستورالعمل نهادهای بین المللی ورزش در خصوص تست دوپینگ بود. حذف ۶۰ درصد از تیم پسران ایران در این رقابتها هر چند که انتقادات زیادی را به سمت فدراسیون روانه کرد اما واکنش رئیس فدراسیون وزنهبرداری بازهم متفاوت بود.
وی پس از این اتفاق به رسانهها گفت: تا چند روز آینده برای رایزنی با مقامات فدراسیون بین المللی این ورزش راهی اسپانیا خواهم شد تا مشکل جوانان را حل کنم.
هر چند که قرار بود انوشیروانی به همراه لیست عجیب مسافران اسپانیا راهی سرزمین ماتادورها شود اما وی با دستور وزارت ورزش و جوانان از پرواز این کشور پیاده تا در خصوص اتفاقات این رشته و حذف جوانان پاسخگو باشد.
سفر از دل خرابهها
مسابقات جهانی وزنه برداری جوانان برای ایران یک خبر خاص دیگر داشت. قرار بود در سفر اسپانیا ۳۸ نفر راهی سرزمین ماتادورها شوند که اسامی جالبی نیز در بین لیست وجود داشت. در این لیست نفراتی با نسبت های خانوادگی و کاری دیده می شدند.
هر چند که مسوولان فدراسیون این لیست را نفرات اولیه اعلام کردند اما آنچه نتوانست از دید رسانه ها و منتقدان پنهان بماند اعلام آمادگی شماری از فدراسیون نشینها برای سفر به اسپانیا و استفاده از هوای مطبوع پائیزی این کشور بود.
در لیست اولیه فدراسیون وزنه بردار خانواده برخی مسئولان با عنوان و پست های مختلف حضور داشتند. هر چند که بعدا اعلام شد آنها با هزینه شخصی راهی این سفر شده اند البته در بین اسامی اعلام شده چند نفری یا اعزام نشدند یا از این سفر انصراف دادند.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 353733 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.