*نسیبه پیرایش
با پايان گرفتن پيكهاي كرونا، حالا اكثر شهرها، هر جمعه شاهد برپايي مراسم نماز جمعه هستند و ائمه جمعه همچنان به وظايف سياسي و اجتماعي خود اصرار دارند و اتفاقا روي موضوعاتي دست ميگذارند كه به نظرشان هم دغدغه مردم است و هم روساي سه قوه ميتوانند با يك دستور و لايحه و بخشنامه حلشان كنند. مهمترين موضوع هم براي اين ائمه جمعه، مسائل فرهنگي و مسائل مربوط به پوشش و رفتار زنان است.
مثلا امام جمعه رفسنجان در خطبه های این هفته گفت: اگر رهبری میفرمایند دوچرخهسواری شرعا حرام است، چرا مجلس این را تبدیل به قانون نکرده است؟ اگر ما آرام بنشینیم، بگذاریم غیرت دینی خدشهدار شود، حجاب از سر دختران برداشته شود و غیرت دینی کمرنگ شود، دشمن بهراحتی میتواند به اهداف خود برسد. اگر افسار سگ را به دست دختر و پسر ما در کوچه و خیابان دادند برای خدشهدارکردن غیرت دینی است و اگر به مسائل مذهبی، نماز و روزه ما حمله کردند دیدند که غیرت دینی جامعه را از بحرانها نجات میدهد که باید خیلی به هوش باشیم و از سر این قضایا به سادگی نگذریم و بگوییم دختر جوان دوست دارد دوچرخهسواری کند! خیر، باید هوشیار باشیم و نگذاریم چنین کاری در جامعه گسترش پیدا کند.
یا امام جمعه گچساران بیان داشت: اسب دوانی زن در منظر نامحرم که تهییج میکند و چشمچرانی می شود حرام است و این دولت و آن دولت هم ندارد … عزیزان حتما از چنین اقداماتی جلوگیری کنند و امیدواریم کسانی که بنای این موارد را گذاشته اند، توبه کنند.
امام جمعه كرج هم اين هفته به مساله ديگري درباره زنان پرداخته و گفته پزشكان زن بايد در خدماتي مانند سونوگرافي و معاينات مربوط به ديگر بيماريها براي بانوان خدمترساني كنند. او تاكيد كرده كه حداقل در بيمارستانهاي دولتي نبايد خدمات مربوط به بانوان توسط پزشكان مرد انجام شود. سيد محمد مهدي حسيني همداني گفته: «از پزشكان زن استان البرز براي خدماتدهي به بانوان در مصلي كرج استفاده ميشود» و اضافه كرده كه در مصلي كرج به اين منظور دستگاه سونوگرافي تهيه شده است.
سوال این است که آیا ائمه جمعه و بسیاری از تریبونداران میدانند که این اظهارنظرها و این مطالبهگریها به جای پرداختن به مطالبات واقعی مردم آن هم در شرایط حساس کنونی کشور بیشتر از آنکه به پای حاکمیت نوشته شود به پای دین و دینداری نوشته خواهد شد؟
اعتمادآنلاین نوشت: بررسي دقيق دغدغههاي ايرانيان دشوار است، اما به طور مثال سايت «كارزار» كه از آن براي جمعآوري امضاهاي الكترونيكي استفاده ميشود، ميتواند معيار مناسبي براي شناسايي بعضي از اين دغدغهها و مسائل باشد. مهمترين كمپين اين سايت، مخالفت با طرحهاي محدودكننده اينترنت بينالمللي و فيلترينگ شبكههاي اجتماعي است كه احتمالا دغدغه تعداد زيادي از جوانان و افرادي است كه از اين شبكه جهاني استفاده ميكنند. چند كارزار مربوط به وضعيت فرهنگيان در صدر كارزارهاي موفق اين سايت قرار دارد. مسائلي مثل درخواست تجهيز معلمان به ابزار آموزش مجازي، درخواست اجراي رتبهبندي فرهنگيان و… يكي ديگر از مسائل سياسي و اجتماعي مورد توجه كاربران اين سايت است. همچنين مخالفت با افزايش سن بازنشستگي و افزايش سنوات تحصيلي و مستمري بر اساس ميانگين ۳ سال آخر از ديگر موارد مطرح شده در اين سايت است، مسالهاي كه لااقل در رسانههاي اقتصادي ايران، به اندازه كافي به آن پرداخته نشد. درخواست تجديدنظر در انتقال آب زايندهرود به ساير استانها و تضييع حق كشاورزان اصفهان هم تيرماه امسال و ۶ ماه قبل از اعتراضات اصفهان، مورد توجه كاربران اين سايت بوده اما تا زماني كه اين اعتراضات به خيابان كشيده نشد، رسانهها توجهي به آن نكرده بودند. البته در اين سايت مسائل ديگري هم مطرح شده بود. مسائلي مثل درخواست افزايش حقوق سال ١۴٠١ مطابق با ضريب واقعي نرخ تورم، درخواست لغو سربازي اجباري، احتساب سابقه بيمه دوران دانشجويي يا درخواستهاي مكرر براي تعطيلي مدارس در دوران كرونا، درخواست خودداري از بستن درگاه سايتهاي فروش رمزارز و… كه هر كدام بازتاب دغدغه قسمتي از مردم جامعه است. شايد مهمترين خواسته ثبت شده در اين سايت كه مورد حمايت جريانهاي سياسي روشنفكري هم بوده است، درخواست بازنگري در قوانين مربوط به خروج زنان از كشور بوده كه در نوع خود قابل توجه است.
اما سید احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد بیشتر معتقد است: این فضای مجازی که درست کردند و این همه مالامال از توهین به اشخاص و مسئولان، ایجاد دغدغه برای نظام، ایجاد نارضایتی و سیاهنمایی برای مردم، اینها را دشمن درست کرده است ۸۵ درصد فضای مجازی از خارج کشور پر میشود و ۱۵ درصد داخل کشور است؛ برادرم و خواهرم این که شما دارید در فضای مجازی توهین به رهبری، توهین به رئیس جمهور و توهین به دولت به افراد و اشخاص مسئول نظام را مطالبه میکنید این جنگ دشمن است این میدان دشمن است دشمن دارد حمله میکند این درد و دل مردم نیست.
و حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هم می گوید: امروز تمام مقامات دنیا تظاهر به دینداری می کنند.
برخی طلبهها میگویند به ما بیاحترامی میکنند به ما فحش میدهند خوب خیلی انبیاء را مورد تمسخر قرار دادند. تو باید به وظیفه ات عمل کنی حتی اگر فحش دهند ما نباید فقط به فکر خودمان باشیم.