نتایج یک گزارش تحقیقی نشان میدهد که یک وزیر پیشین دولت بنگلادش بیش از ۵۰۰ میلیون دلار برای خرید املاک و مستغلات لوکس در لندن، دبی و نیویورک هزینه کرده اما در اظهارنامه مالیاتی خود هیچکدام از آنها را اعلام نکرده است.
هر چند «سواستفاده از موقعیت و قدرت»، «فساد» و یا حتی «پولشویی» واژههای غیرآشنایی در دنیای قدرت و در بین سیاستمداران نیستند و رسانهها هر روز بیشتر از دیروز اسرار مگوی بسیاری را در اقصی نقاط دنیا افشا میکنند اما مورد این وزیر ۵۵ ساله در نوع خود جالب است. این سیاستمدار که بیش از ۵۰۰ میلیون دلار از بیتالمال را برای مصارف شخصی استفاده کرده، از سال ۲۰۱۶ تاکنون موفقشده تنها در بریتانیا، ۳۶۰ خانه بخرد.او که در زمان حضور خود در دولت وزارت زمین را برعهده داشته با توجه موقعیتهایی که در اختیارش بوده یک امپراطوری زمین در سراسر دنیا به راه انداخته است.
نام او سیفالزمان چودهری است و در حکومت پیشین بنگلادش وزیر امور زمین بوده است. با وجود محدودیت ۱۲ هزار دلاری که هر شهروند بنگلادشی میتواند سالانه از کشور خارج کند، چودهری بیش از ۵۰۰ میلیون دلار در این مدت از کشور خارج و در چهار گوشه جهان زمین و ملک و خانه برای خود خریده است. این در حالی است که قانون اساسی بنگلادش به صراحت بیان کرده که سیاستمداران باید داراییهای خارجی خود را اعلام کنند.او از متحدان نزدیک شیخ حسینه نخست وزیر برکنار شده بنگلادش بود که در ماه اوت پس از کشته شدن صدها نفر در سرکوب تظاهرات دانشجویان این کشور در نهایت از بنگلادش گریخت.
پس از خروج حسینه، مقامات بنگلادش تحقیقاتی را در مورد اتهامات فساد گسترده در دولت وی آغاز کردند.
حالا مقامهای بنگلادشی حسابهای بانکی چودهری و اعضای خانواده او را مسدود کرده و اکنون در حال بررسی گزارشها در خصوص پولشوییهایی هستند که او در بریتانیا در حوزه املاک و مستغلات انجام داده است.
این فرد به طور غیرقانونی به صدها میلیون دلار درآمد دست پیدا کرده و آنها را در کشورهای مختلف صرف خرید ملک کرده است. این گزارش نشان میدهد که این وزیر پیشین بنگلادشی با کمک شبکهای مشاوران اقتصادی و مالی در لندن توانسته بیش از ۱۰۰ وام بانکی تهیه و تعداد زیادی ملک در بریتانیا خریداری کند. چودهری که او هم مانند رئیسش در ماه اوت از بنگلادش گریخت مدعی است که مورد هدف افرادی قرار گرفته که با نیتهای سیاسی میخواهند به کسانی که در حکومت پیشین نقش داشتند حمله کنند. او در گفتگو با الجزیره همچنین مدعی شد که این املاک را با «درآمدهای کسب و کارهای قانونی» که در خارج از بنگلادش داشته خریداری کرده است.
شیخ حسینه که قدرت در بنگلادش را برای ۱۵ سال متوالی در اختیار داشت در ماه اوت و پس از اعتراضات مرگبار از مقام خود استعفا و به هند فرار کرد. فرار خانم حسینه از بنگلادش موجی از شادی جنبش دانشجویی در این کشور را به همراه داشت.
با این حال هنوز مشخص نیست چشم انداز پیش رو در این کشور به چه سمتی حرکت کند و بسیاری نگرانند ارتش از خلا ایجاد شده و بیثباتیهایی که در حال حاضر در سطح کشور مشاهده میشود استفاده و در روندهای سیاسی مداخله کند.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 353754 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.