این روزها انتقادها از شخص دکتر پزشکیان به خاطر تحقق نیم بند شعار وفاق و همچنین وعده های بر زمین مانده، بالا گرفته است. در این میان برخی نقدها خوشبینانه و با امیدواری به بهبود اوضاع مطرح میشوند. مثلا بهزاد نبوی اخیرا گفته: «اگرچه پزشکیان اقداماتی نظیر ممانعت از ایجاد جنگ در کشور، ممانعت از اجرای قانون حجاب، رفع فیلتر برخی پلتفرمها و درخواست بررسی FATF در مجمع را انجام داده، اما مسئله اصلی مردم، اقتصاد است. اگر پزشکیان میخواهد ریاستجمهوری خود را ادامه دهد، باید این مشکلات را حل کند.»
نسیبه پیرایش
این روزها انتقادها از شخص دکتر پزشکیان به خاطر تحقق نیم بند شعار وفاق و همچنین وعده های بر زمین مانده، بالا گرفته است. در این میان برخی نقدها خوشبینانه و با امیدواری به بهبود اوضاع مطرح میشوند. مثلا بهزاد نبوی اخیرا گفته: «اگرچه پزشکیان اقداماتی نظیر ممانعت از ایجاد جنگ در کشور، ممانعت از اجرای قانون حجاب، رفع فیلتر برخی پلتفرمها و درخواست بررسی FATF در مجمع را انجام داده، اما مسئله اصلی مردم، اقتصاد است. اگر پزشکیان میخواهد ریاستجمهوری خود را ادامه دهد، باید این مشکلات را حل کند.»
نبوی در پاسخ به سوالی در مورد کارآمد بودن ایده وفاق، عنوان کرد: «دوستان ما تعبیر وفاق حاکمیت با ملت را دارند که درست هم هست، اما پزشکیان هدف وفاق جریانات سیاسی با یکدیگر را دارد تا از این طریق بتواند کشور را بهتر اداره کند. به نظر میرسد تا حدی توانسته این هدف خود را در حد سران سه قوه محقق کند که نتیجه آن همین عدم سختگیری در مورد حجاب، بررسی FATF در مجمع تشخیص و… است. در سیاست خارجی نیز اگر پزشکیان بخواهد کاری انجام دهد، جناح مقابل با تمام قوا در مقابل آن نخواهد ایستاد. اگرچه خواستههای ما کامل محقق نمیشود، اما به هر حال برخی از مشکلات در شرایط بحرانی فعلی حل شده است.»
سیدمحمد خاتمی هم گفته: «وضع بدی که شاهد آن هستیم و حاصل رویکردهای سالیان گذشته بوده است و از قضا مخالفت آقای پزشکیان با آن رویکردها و رفتارها سبب موفقیت ایشان شد. وقتی تحریم ها نعمت دانسته می شد، وقتی توسعه همه جانبه و پایدار مورد غفلت و حتی توهین قرار می گرفت، وقتی خالص سازی سبب تهی شدن عرصه اندیشه و مدیریت می شد و …، باید منتظر این روزها می بودیم.»
رئیس دولت اصلاحات گفت: «دولت جناب پزشکیان گرچه گام های مثبتی برداشته است، ولی به نظر می رسد که باید تلاش گسترده تر با اصلاح رویکردها و تنظیم برنامه های مناسب با تأیید جدی همه ارکان نظام صورت گیرد. اتخاذ یک دیپلماسی هوشیار، فعال و انعطاف پذیر در این لحظه لازم و کارساز است. نباید مطالبات مردم را از یاد ببریم. نقدها و بیان مطالبات مورد استقبال قرار گیرد. نباید مطالبات مردم را از یاد ببریم و نباید از یادآوری کردن وعده ها و شعارهائی که داده است، خودداری کنیم و انتظار می رود که با حسن نیتی که در جناب آقای دکتر پزشکیان سراغ داریم و سعه صدری که دارند، حتی نقدها و بیان مطالبات نیز مورد استقبال قرار گیرد و در جهت برنامه ریزی و تلاش برای عملیاتی شدن همان شعارها و بهبود مدیریت ها کارگر افتد.»
اما برخی هم دیدگاه منفیتری دارند و معتقدند که دولت پزشکیان تا کنون کاری از پیش نبرده است. مثلا احمد زیدآبادی، فعال سیاسی میگوید: «آقای رئیس جمهور مدتها است که ابتکاری به خرج نداده و صحبتهایش امید و برانگیختگی ایجاد نمیکند و این برای خودش و کشور خطرناک است.»
زیدآبادی گفت: «آقای پزشکیان یک بار بگوید دقیقا چه عهدی بسته که به آن پایبند است، چون تا جایی که ما یادمان است سه وعده روشن و مشخص – آزادیهای اجتماعی و حجاب، لغو انسداد از پلتفرمهای اینترنتی، رفع تحریمها – داده بودند که درباره آن اتفاقات خاصی نیفتاده است. لایحه حجاب هم صرفا تعلیق شده و لغو نشده است. مهمترین مساله هم برای مردم رفع تحریم و رفع مشکلات اقتصادی بود که به در بسته خورد. یک نوع بی برنامهگی و عدم انسجام واضحی در مجموعه دولت دیده میشود. اگر دولت فاقد اختیارات برای ساماندهی امور است، اصلا برای چه باید باشد.»
جلال رشیدی، نماینده سابق مجلس هم گفته: «پزشکیان به جای اینکه با مردم وفاق کند، تمرکز خود را بر روی وفاق با یک جریان خاص گذاشته است. در حالی که این جریان هیچ وقت و با هیچ کس حتی با خودشان هم وفاق نمیکنند چه برسد به دولت آقای پزشکیان.»
این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه «اگر الان انتخابات برگزار شود آرای آقای پزشکیان بسیار ریزش پیدا خواهد کرد، از رئیس جمهور خواست که «از افرادی با ذهنهای بسته که سالهای سال در مسئولیتهای مختلف حضور داشتند اما نمیتوانند با نسل جوان ارتباط برقرار کنند، فاصله بگیرد و در مقابل از افرادی استفاده کند که میتوانند با جوانان ارتباط بگیرند.»
رشیدی کوچی ادامه میدهد: «مردم از آقای پزشکیان انتظار داشتند که یک سری تصمیمات شجاعانه را بگیرد و یک سری تابوها را بشکند و همان ادبیاتی را که در مجلس داشت را در دوران ریاست جمهوری خود به کار بگیرد. پیشنهادم این است که آقای پزشکیان خودش باشد و افسار دولت را در دست بگیرد.»
او در پایان گفت: «ما در قصه خودرو بارها در مجلس باهم صحبت کرده بودیم اما میدانیم امروز ایشان عملا دارند همان مسیر گذشتگان را میروند. در قصه رفع فیلتر هم همین داستان بود. در قصههای مختلف میبینیم که آقای پزشکیان مجلس با آقای پزشکیان رئیس جمهور ۱۸۰ درجه با هم تفاوت دارند.»
در نهایت در کنار همه این انتقادها که به دولت وارد میشوند و درست هم هستند باید گفت برخلاف برخی از افراد که دستور میدادند صدای منتقدان پایین آورده شود، یک نقطه قوت دکتر پزشکیان البته تا این لحظه همین نقدپذیری است.
آقای پزشکیان هر ایرادی داشته باشد از این نظر حُسن بزرگی دارد که نقد را بر میتابد. البته امیدواریم این نقدها مثمر ثمر هم واقع شوند.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 399570 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.