مسئول پروژههای مرمتی شهرداری منطقه هشت تاریخی و فرهنگی تبریز گفت: شهرداری بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال برای مرمت، بازسازی و احیای خانه قدیمی و زیبای کلکتهچی هزینه کرده و تاکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مسئول پروژههای مرمتی شهرداری منطقه هشت تاریخی و فرهنگی تبریز گفت: شهرداری بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال برای مرمت، بازسازی و احیای خانه قدیمی و زیبای کلکتهچی هزینه کرده و تاکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
الناز سیاسی مقدم، توجه به بازسازی و مرمت آثار و ابنیههای تاریخی و فرهنگی را یکی از اولویت های مهم و اصلی شهرداری منطقه هشت تاریخی و فرهنگی تبریز اعلام و اظهار کرد: اکنون طرح های مختلف مرمتی در این بخش از کلانشهر تبریز اجرا می شود.
وی ارزش میراثی خانه کلکتهچی را بسیار مهم خواند و با اشاره به قدمت آن که به دوره قاجار بر می گردد، افزود: بیشتر خانه های اواخر قاجار و اوایل پهلوی بدون فضای ورودی بوده و سر در ورودی بدون واسطه به فضای داخلی یا هشتی متصل می شود که در خانه های متأخر که به صورت خانه فرنگی است، فضای ورودی این خانه ها با توجه به برونگرا بودن آنها، ورودی به داخل خانه با عناصری چون پله و ستون مورد تأکید قرار می گیرد.
سیاسی مقدم برخورداری از هشتی را از ویژگی های خانه کلکته چی دانست و ادامه داد: هشتی به عنوان فضای واسط میان سر در و فضای ورودی و درون خانه عمل می کرد و به طور کلی شکل عمده هشت ضلعی و چهارضلعی برای هشتی ها قابل مشاهده است.
وی با اشاره به اینکه خانه کلکته چی تنها خانه موجود در تبریز است که دارای فضای پاسیو می باشد، ادامه داد: این فضا در حد فاصل بین طنبی و حیاط قرار دارد که نشان می دهد معمار این بنا از روش های نوینی در ساخت آن بهره برده است.
سیاسی مقدم وجود چندین اتاق، پستو، راهرو، اتاق های میهمان، سرسرا، زیرزمین، سرداب، حوضخانه، ورودی و دالان اصلی، اتاق های ۲ دری و سه دری و ایوان را از ویژگی ها و امکانات موجود خانه کلکته چی اعلام و اضافه کرد: خانه دارای تقارن شرقی- غربی در پلن زیرزمین، همکف و طبقه اول می باشد و این تقارن در شکل فضاها و در جرز بنا مشاهده می شود. تلاش شهرداری منطقه هشت فرهنگی تاریخی تبریز بر این است تا حداکثر تا تیرماه امسال کل این مجموعه بازسازی و مورد بهره برداری قرار بگیرد که تنها ۱۰ درصد از مرمت آن باقی مانده است.
سیاسی مقدم اعتبار مورد نیاز برای پایان مرمت، بهسازی و احیای خانه کلکته چی تبریز را ۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد که در صورت تخصیص این اعتبار تا چند ماه آینده محوطه سازی مجموعه نیز به پایان می رسد.
خانه قدیمی و زیبای کلکته چی در هسته مرکزی تبریز در پنجم تیر ماه سال ۱۳۸۴ به شماره ۱۱۹۸۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است که تا چند سال قبل در وضع بسیار نامناسب و در آستانه فر ریختن قرار گرفته بود.
این خانه با پلاک ثبتی ۹۹ توسط خانواده کلکته چی در کوچه و دربندی به همین نام در محله راسته کوچه بنا شده است که مربوط به دوره قاجار بوده و از ابتدا در اختیار همین خانواده قرار داشته که مجموعه این خانه دارای فضاهای مختلفی بود که در حال حاضر خانه اصلی موجود است. مالک قبلی این خانه زیبا فرزندان مرحوم کلکته چی بودند و سال ها در اختیار این خانواده بود، اما در حال حاضر مالک اثر شهرداری تبریز است.
این بنا ترکیبی از دوسازه قابی و طاقی است که زیرزمین ها دارای سازه طاقی و طبقه اول و دوم دارای سازه قابی است.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 404484 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.