مرتضی شاهمیرزایی در آیین گشایش نمایشگاه بینالمللی فارمکس خاورمیانه با اشاره به اینکه هشتم دیماه امسال، صنعت ارزشآفرین، اقتصادساز و اشتغالآفرین پتروشیمی ۶۰ ساله میشود، اظهار کرد: سیاست وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأمین نیازهای صنایع دیگر به ویژه صنایع دارویی است و در این مسیر اقدامهای بسیار مطلوبی با همکاری مراکز علمی و پژوهشی انجام شده و خودباوری، استقلال اقتصادی، استقلال دارویی و پزشکی راهبردی مهم در راه توسعه کشور است. امروز بخش بزرگی از صادرات غیرنفتی کشور از سوی شرکتهای پتروشیمی انجام میشود و با توجه به افزایش تقاضا برای محصولات مختلف پتروشیمیایی در جهان، صنعت پتروشیمی ایران نیز با شتاب در مسیر توسعه در حال متنوعسازی سبد تولید است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: صنعت پتروشیمی در مسیر پرهیز از خامفروشی و تکمیل زنجیره ارزش گام بر میدارد و اگر محصولات خام تبدیل به محصول نهایی شود افزونبر تأمین نیازهای داخلی در افزایش صادرت و تأمین ارز مورد نیاز کشور نیز تحول را شاهد خواهیم بود.
شاهمیرزایی بر اهمیت وجود زیرساختهای تولیدی در زنجیره تأمین دارو به عنوان یکی از شاخصهای مهم سلامت و توسعه یافتگی هر کشور اشاره کرد و گفت: دسترسی به ماده اولیه، بزرگترین مزیت نسبی کشورمان در تولید مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع مختلف از جمله صنعت داروسازی است. مواد اولیه دارو از طریق چهار بخش پتروشیمی، زیست فناوری، گیاهی و فرآوردههای انسانی تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: متانول، اسید استیک، کاستیک، تولوئن و آمونیاک پنج گروه اصلی پایه برای استفاده در صنایع دارویی است که از سوی شرکتهای پتروشیمی تولید و عرضه میشود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه بر اساس اعلام نیاز سندیکای دارویی کشور ۲۱ محصول پایه پتروشیمیایی از سوی ۲۷ مجتمع پتروشیمی تأمین میشود، گفت: هماکنون بخش بزرگی از صادرات غیرنفتی کشور از سوی شرکتهای پتروشیمی انجام میشود.
وی به تدوین سند تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی ایران اشاره و اظهار کرد: رویکرد ما در این صنعت تولید محصولات نهایی و تکمیل زنجیره با هدف ایجاد ارزش افزوده بیشتر است و به این منظور شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، پژوهشگاه صنعت نفت، پارکهای فناوری و مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشی نقشآفرین بودهاند.
معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه همه کاتالیستهای مورد استفاده در صنعت پتروشیمی تا پایان دولت سیزدهم بومیسازی خواهد شد، افزود: ملت ایران راه استوار و هدف بلند مرتبهای را انتخاب کردهاند و در این مسیر با تلاش فعالان صنعت، دانش فنی، مواد اولیه، کالاها و تجهیزات و دیگر نیازهای صنعت پتروشیمی در داخل کشور تولید خواهد شد. امروز فناوران و دانشمندان ایرانی سرآمد نوآوران جهان هستند و از همه علاقهمندان به ایران دعوت میشود تا در صنعت پتروشیمی کشور سرمایهگذاری کنند و با وجود بیش از ۱۰۰ طرح توسعهای در این صنعت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان سیاستگذار و راهبر صنعت آماده حمایت و همکاری با سرمایهگذاران است. طرحهای پتروشیمی در قطبهای مکران، عسلویه، ماهشهر، جاسک و منطقه انرژیبر پارسیان اجرا میشوند. طرحهای توسعهای دیگری نیز در مسیر خط لوله اتیلن غرب به عنوان شریان واحدهای پتروشیمی در غرب کشور قرار داد و آماده جذب سرمایههای جدید هستند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: ۲۱ طرح راهبردی صنعت پتروشیمی به هلدینگها ابلاغ شده و ۱۹ طرح نیز در منطقه پارسیان تعریف شده است و میتوان زنجیره متانول را با هدف کاهش خامفروشی و تولید محصولات نهایی تکمیل کرد.
شاهمیرزایی به نقش مهم سازندگان داخلی در ساخت طرحهای جدید اشاره کرد و گفت: داخلیسازی کمپرسورها و اکسترودرها در صنعت پتروشیمی ایران سبب شده تا برخی کشورها خواهان خرید این تجهیزات شوند.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 197952 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری _تحلیلی امین در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.