سفر جنجالی شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیسجمهور به قطب جنوب، سرانجام باعث برکناری او شد. هرچند وی پیش از این اعلام کرده بود که شایعه سفرش، صحت ندارد اما در نهایت مشخص شد او این سفر را بدون هماهنگی با مقام بالاتر و سایر دستگاههای مسوول انجام داده است.
نسیبه پیرایش
سفر جنجالی شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیسجمهور به قطب جنوب، سرانجام باعث برکناری او شد. هرچند وی پیش از این اعلام کرده بود که شایعه سفرش، صحت ندارد اما در نهایت مشخص شد او این سفر را بدون هماهنگی با مقام بالاتر و سایر دستگاههای مسوول انجام داده است.
اما واکنشها به حکم برکناری دبیری جالب توجه است. از آنجا که نخستین معترضان به سفر لاکچری دبیری رای دهندگان به پزشکیان بودند، همینها هم اول از همه از این اقدام بیسابقه رئیس جمهور تقدیر کردند. برخی از رسانهها و چهرههای دولتی هم در مواردی کار را به اغراق کشاندند. البته شاید هم نتوان زیاد به این جماعت خرده گرفت از بس که ندیده و نشنیده اند که مقامی در این مملکت، زیر دست خود را به دلیل دروغگویی عزل کند این ماجرا برای آنها بزرگ و شگفت به نظر میرسد.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در توییتی نوشت: «تصمیم امروز رئیسجمهور نشان داد که در دولت، هیچگونه تعهد شخصی یا رابطه محور جایگزین معیارهای عملکردی نمیشود. رئیسجمهور با هیچکس پیمان برادری نبسته و ملاک قضاوت، صرفاً کارآمدی، التزام به عدالت، صداقت و منافع مردم است.»
کامبیز مهدیزاده، داماد روحانی نوشت: «عزل معاونت پارلمانی توسط دکتر پزشکیان نشان داد ما در جمعه ۱۵ تیر هم درست تشخیص دادیم هم درست انتخاب کردیم مولا یارت.»
البته این اقدام رئیس جمهور صدای تشویق مخالفان دولت را هم بلند کرد.
احمد راستینه نماینده شهرکرد در مجلس دوازدهم با اشاره به برکناری معاون پارلمانی رئیس جمهور به دلیل سفر تفریحی به قطب جنوب در شرایطی که فشارهای اقتصادی بر مردم زیاد است، عنوان کرد: «اقدام قابل تحسین رئیسجمهور در عزل معاون پارلمانی خود قابل تقدیر است و باید این مشی حکمرانی در برخورد بدون تعارف با عملکردهای نامطلوب و ناصواب برخی مسئولان نظام به یک شیوه و سنت حسنه تبدیل شود.»
حسین شریعتمداری هم در کیهان نوشت: «دیروز جناب پزشکیان بعد از اطمینان - البته کمی دیرهنگامد – از سفر اخیر آقای شهرام دبیری، معاون پارلمانی خود به قطب جنوب، این سفر اشرافی (لاکچری) را با آنچه از مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی انتظار میرود، ناهمخوان دانسته و در اقدامی خداپسندانه و درخور تقدیر، به مسئولیت ایشان در دولت چهاردهم پایان دادند.
این ماجرا بار دیگر بحثهایی درباره مسئولیتپذیری و لزوم شفافیت بیشتر مسئولان را مطرح کرد و نشان داد پزشکیان بر عهدی که با مردم بسته پایبند است و قرار نیست رفاقتها مانع دیدن تخلف ها شود و ماجراهایی چون چای دبش و نهاده های دامی که رفاقت رییس دولت و وزرا در دولت سیزدهم رخ داد در دولت پزشکیان هم تکرار شود و با اولین دروغ؛ شخص خاطی حذف خواهد شد.»
عبدالرضا داوری، فعال اصولگرا هم نوشت: «مخالفان دولت که اغلب درگیر زندگیهای لاکچری با پول سواپ نفتی و چای دبش هستند، تلاش کردند با ماجرای سفر نوروزی شهرام دبیری، دولت پزشکیان را سیاه کنند؛ اما مسعود پزشکیان آنقدر پاک و عاقل هست که با متنی بیسابقه و مبتنی بر حکمرانی علوی، از این تهدید، فرصتی تاریخی برای دولتش ساخت.»
محمد مهاجری هم نوشت: «وظیفه حاکمان ارشد کشور، کنارگذاشتن رودبایستیهاست و دکتر پزشکیان نیز به همین دلیل رفیق قدیمی خود را عزل کرد. کاش همین اتفاق در دولت سیزدهم اتفاق می افتاد و وقتی تخلف(در واقع فساد) دو وزیر آشکار می شد به جای سکوت و حتی دفاع از آنها بلافاصله حکم برکناری شان صادر می شد تا سند افتخاری که برای دولت چهاردهم صادر شده، به دولت پیشین تعلق می گرفت. متاسفانه در یکی دو ماه اخیر پس از محکومیت آنها به حبس برخی مدیران دولت پیش به حمایت از متخلفان پرداختند و آنها را تبرئه کردند به طوری که رئیس قوه قضائیه مجبور شد پرده را کمی بالا بزند و از فساد آن دو وزیر سخن بگوید.»
در نهایت ما هم این اقدام رئیسجمهور را در نه گفتن به اشرافیگری و دروغگویی ارج مینهیم و امیدواریم خداوند ایران را از دروغ، جنگ و خشکسالی محفوظ بدارد.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 403499 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.