بالاخره زمستان سخت از راه رسید ولی سختی آن علیرغم وعدههای دولت مردان محترم دامن خودمان را گرفت، به گونهای که مدیریت مصرف گاز این روزها به یک چالش جدی در کشور تبدیل شده است تا جایی که گاز در برخی مناطق کشور قطع شده و تا تعطیلی ادارات و مدارس در برخی استانها هم پیش رفته است. در این میان سید ابراهیم رئیسی در بازدید از شرکت ملی گاز، گفته که «در وضعیت خاص آب و هوایی پیش آمده با تلاشهای مسئولان گاز و البته همراهی و همکاری متعهدانه مردم، قطعی گسترده گاز نداشتیم و فقط در نقاط محدودی متاسفانه گاز قطع شد.»
البته در رابطه با سردی هوا رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در گفتوگو با ایسنا تصریح کرده که «امسال زمستان سختی نداریم بلکه دمای هوا وارد حالت نرمال خود شده است. با وجود کاهش شدید دما تنها میتوان گفت که به دمای میانگین رسیدهایم. در گذشته هم روزهای زمستانی دمای حداقلی شهرهایی مانند تهران زیرصفر بود. در واقع گرمای هوا در این فصل غیرطبیعی است و الان دمای هوا وارد حالت نرمال خود شده است.»
اما از بحث آب و هوا که خارج شویم به اصلیترین مقصر کمبود گاز یعنی مردم میرسیم که این روزها در رسانههای دولتی جزو پرمصرفترینها در جهان معرفی میشوند. طبق گزارش روزنامه ایران، ایرانیان ۶.۷ برابر بیشتر از سرانه مصرف گاز دنیا و سه برابر بیشتر از اتحادیه اروپا گاز مصرف میکنند و البته بیش از پیش هم دعوت به صرفهجویی میشوند.
البته مردم سوال هم دارند اینکه چرا زمستان سختی که به اروپا وعده داده بودیم، علیرغم داشتن بزرگترین ذخایر گاز جهان و اعلام آمادگی مسئولان برای صادرات گاز به اقصینقاط جهان همزمان با گازرسانی به دورترین روستاها، قسمت خودمان شد؟ از طرفی جوابی هم که دریافت میکنند آنها را بیش از پیش ناامید و البته خشمگین میکند. مثلا ابراهیم رئیسی معتقد است: «موضوع ذخیرهسازی گاز و نفت از مسائل بسیار مهم به ویژه برای شرایط بحرانی و غیرقابل پیشبینی است که متاسفانه در یک مقطعی مورد بیتوجهی قرار گرفته و شرکت ذخیرهسازی منحل شده است. وزارت نفت پس از پایان شرایط ویژه فعلی باید حتما این موضوع را مورد توجه جدی قرار دهد.»
البته کیهان صریحتر مینویسد: «تعطیلی پروژه مهم ذخیرهسازی گاز برای فصول سرد، در دولت دوم روحانی و مدیریت زنگنه بود که موجب ناترازی در تولید و مصرف گاز زمستانی شد. عدم اهتمام کافی به سوآپ گازی با برخی همسایگان مثل ترکمنستان، از جمله کم کاریهای دولت قبل است.»
البته علاوه بر مردم و دولت روحانی که مقصر بحران گاز هستند، تعطیلیها جزو امور اجتنابناپذیری هستند که دولت رئیسی به خوبی از پس آن برآمده است. روزنامه همشهری نوشته: «این روزها مردم بهویژه در استانهای شمالی کشور شاهد افت فشار گاز هستند. تردیدی نیست که راه عبور از این وضعیت و مواجه نشدن با قطع احتمالی گاز، همراهی مردم در سراسر کشور و تنظیم دمای محل سکونت و کارشان بین ۱۸ تا ۲۱ درجه است.
به گفته وزیر نفت لازم است شهروندان از لباس گرم استفاده کنند. همزمان دولت در تلاش برای کنترل وضع، نسبت به تعطیلی برنامهریزی شده برخی استانها اقدام کرده است. تعطیلی پایتخت هم اجتنابناپذیر بود؛ زیرا به دلیل قرار گرفتن استان تهران در کمربند انتقال خطوط گاز، در صورت تعطیل نشدن تهران، این احتمال وجود دارد تا گاز به استانهای شمالی، بهویژه استانهای گلستان، خراسان شمالی و رضوی، آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل نرسد.»
در نهایت باید پرسید در میان آن ناتوانی دولت روحانی و این کارآمدی دولت رئیسی سهم ساختار اقتصادی معیوب، تحریمهای کمرشکن، عدم سرمایهگذاری خارجی و در نتیجه کهنه و فرسوده بودن تجهیزات استخراج و انتقال گاز و در نهایت سهم انزوای بین المللی ایران از این بحران چیست؟
نویسنده: نسیبه پیرایش
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 115962 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری _تحلیلی امین در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.