درست پس از پایان تعطیلات عید نوروز بود که وضعیت قطعی برق به روال زمستان گذشته برگشت و موجبات نارضایتی مردم را فراهم کرد. همین چند روز پیش بود که خبر رسید که احتمال قطعی سراسری اینترنت به دلیل قطعیهای مکرر برق وجود دارد.
نسیبه پیرایش
درست پس از پایان تعطیلات عید نوروز بود که وضعیت قطعی برق به روال زمستان گذشته برگشت و موجبات نارضایتی مردم را فراهم کرد. همین چند روز پیش بود که خبر رسید که احتمال قطعی سراسری اینترنت به دلیل قطعیهای مکرر برق وجود دارد.
در حالی است که هنوز با روزهای گرم سال فاصله داریم، مصرف برق در کشور روند افزایشی داشته به گونهای که شامگاه روز چهارشنبه بیستم فروردین میزان آن از مرز ۵۰ هزار مگاوات عبور کرد. این افرایش مصرف در سالهای گذشته معمولا از اواخر اردیبهشت ماه شروع میشد. به همین خاطر مدیرعامل توانیر از تصمیم دولت برای تغییر ساعت رسمی خبر داد و گفت: برآورد شده که تغییر ساعت حدود یک درصد و یا بیشتر از آن در اوج بار شبانه تاثیرگذار است و شرکت مدیریت شبکه برق ایران برآورد کرده که معادل نیروگاه هزار مگاواتی اتمی بوشهر از محل تغییر ساعت رسمی کشور صرفه جویی شود.
مصطفی رجبی مشهدی اظهار داشته که مجلس شورای اسلامی در اواخر سال ۱۴۰۱ تصمیم گرفت اختیار دولت در زمینه تغییر رسمی ساعت کشور را در اختیار بگیرد از این رو دو سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ امکان تغییر رسمی ساعت کشور را نداشتهایم.
مدیرعامل توانیر اضافه کرد: باتوجه به این که در شرایط ناترازی هستیم هیات محترم وزیران لایحه دوفوریتی را به تصویب رساند که با توجه به آن درخواست کرده که این اختیار مجددا به دولت بازگردد تا هیئت وزیران بتواند در خصوص تغییر ساعت رسمی کشور تصمیمگیری کند. تغییر ساعتی که کارشناسان بر سر نسخ آن در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۰، نقدهای جدی وارد کردند اما نمایندگان محترم توجهی به آن نکردند.
گذشته از موضوع برق، با توجه به بارشهای کم در پاییز و زمستان سال گذشته، نگرانی در مورد تامین آب شرب شهرها هم به یک مساله عمومی تبدیل شده است. چنانچه از نهم فروردین ماه مردم استان یزد به ویژه شهرستانهای اردکان و میبد با بحران آب مواجه هستند و با گرمتر شدن هوا و نیاز به راهاندازی کولرها بحران در استان یزد جدیتر میشود.
ذاگرچه مسئولان عمدتاً اقدام کشاورزان اصفهانی در راستای تخریب لولههای انتقال آب را مورد انتقاد قرار دادهاند، با این حال حتی اگر امروز با تعرض به لولههای انتقال آب نیز مواجه نبودیم، همچنان کمآبی و خشکسالی استانهای مرکزی به عنوان یک مشکل جدی وجود داشت.
از سویی فرسودگی و هدر رفت آب در خط لولههای کشور بر بحران آب دامن میزند و از سوی دیگر صنایع متعدد آببر در استانهای مرکزی شرایط را سختتر میکند. همین است که بارها از سوی کارشناسان موضوع تمرکززدایی و انتقال مراکز سیاسی و اقتصادی بهخصوص صنایع بزرگ به جنوب کشور از چهار دهه پیش مطرح شده، اما کسی آن را جدی نگرفته است. البته بحث کمبود آب چند سالی است که دیگر محدود به استان های مرکزی نیست و در استانهای حاشیهای هم این کمبود کم و بیش احساس می شود.
با این حال معاون وزیر کشور اخیرا گفته که جای نگرانی برای تأمین آب شرب شهرها نیست. معاون امور عمرانی وزارت کشور با بیان اینکه با یک مقدار صرفهجویی و جابهجایی، آب شرب تأمین میشود، گفت: جای نگرانی برای اکثر شهرها نیست.
مسعود نصرتی در گفتوگو با ایسنا درباره کمبود آب در پایتخت و در سطح کشور، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی که وجود دارد، سال ۱۴۰۴ خشکسالی بیشتری خواهد داشت؛ اما جای نگرانی برای اکثر شهرها نیست؛ چرا که تناسب آب شرب و آب کشاورزی و صنعت عدد قابل توجهی نیست. ما ۷ درصد بهرهبرداری آب شرب داریم و با یک مقدار صرفهجویی و جا به جایی آب شرب تأمین میشود و در اکثر استانها این مسئله نگران کننده نخواهد بود.
وزارت نیرو متولی این کار است و حتما تمهیداتی نیز برای استان تهران و شهر تهران انجام میدهند که انشاءالله مشکلی در این خصوص وجود نداشته باشد.
در نهایت در حالی که برای رفع مشکلات کشور امروز همه چشمها به نتیجه مذاکرات دوخته شده اما به نظر میرسد رفع مشکلات در زمینه تامین آب و برق مردم، بیشتر به مدیریت صحیح منابع وابسته است تا رفع تحریمها.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 404328 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.