حالا منتقدان خشمگین در داخل ایران، استقبال کنندگان از گروسی را شماتت می کنند و می گویند که آغوش باز ایران نه تنها کارایی نداشت بلکه زمینه ساز صدور قطعنامه علیه ایران شد. با افزایش فشار غرب به ایران، احتمالا قدرت گرفتن این منتقدان خشمگین بیشتر خواهد شد.
قطعنامه شورای حکام علیه ایران صادر شد. شکی نیست که این اتفاق تاثیراتی جبران ناپذیر بر روند دیپلماسی ایران خواهد گذاشت. اگرچه قطعنامه شورای حکام قدرت اجرایی زیادی نداشته و صرفا مقدمه ای است برای قطعنامه شورای امنیت اما شواهد نشان می دهند که همین قطعنامه نیز می تواند زمینه ساز جنجالی بزرگ در عرصه دیپلماسی ایران و غرب شود. لازم به ذکر است که ساعاتی قبل از صدور قطعنامه علیه ایران، المیادین به نقل از مقامات کشورمان نوشت که اگر شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بیانیه ای علیه ایران صادر کند، بلافاصله از طریق اقدامات هسته ای به آن پاسخ خواهیم داد.
تهدید ایران علیه قطعنامه شورای حکام، زمانی جدی تر می شود که به یاد آوریم از چند ماه قبل، بحث هایی در رابطه با تغییر دکترین هسته ای ایران به گوش می رسید. بعد از حمله اسرائیل به ایران و نیز، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این صداها بیشتر و قوی تر شد. بسیاری تاکید کردند که ادامه روند سازش با غرب به نابودی تدریجی کشور منتج می شود و تنها راه ایران «هسته ای شدن» است. این اقدام می تواند هم جلوی حملات احتمالی اسرائیل را گرفته و نوعی «بازدارندگی» ایجاد کند و هم برگ برنده ای در دست دیپلمات های کشور جهت گفتگو با ترامپ و اروپا باشد .
بعد از سفر گروسی به ایران، بسیاری امیدوار بودند که تعامل خوب ایران با آژانس مانع از شلیک تیر آخر توسط ایران شود اما به محض خروج گروسی از کشورمان، قطعنامه ای علیه ایران صادر شد. پیش نویس این قطعنامه توسط تروئیکای اروپا تهیه شده است و آنطور که بسیاری از رسانه های اروپایی نوشته اند علت اصلی ارائۀ آن نه مساله هسته ای بلکه ادعای کمک موشکی ایران به روسیه در جنگ اوکراین است. مساله اوکراین برای اروپا بسیار مهم است و خواسته و ناخواسته پای ما هم به این جدال به میان آمده است.حالا منتقدان خشمگین در داخل ایران، استقبال کنندگان از گروسی را شماتت می کنند و می گویند که آغوش باز ایران نه تنها کارایی نداشت بلکه زمینه ساز صدور قطعنامه علیه ایران شد. با افزایش فشار غرب به ایران، احتمالا قدرت گرفتن این منتقدان خشمگین بیشتر خواهد شد، همانطور که قدرت آنها پس از خروج ترامپ از برجام بیشتر شد و تا چند سال یکه تاز عرصه سیاست خارجه بودند.در مقابلِ معتقدان به تغییر دکترین هسته ای ایران و ورود کشور به فاز تسلیحات هسته ای، دیپلمات هایی قرار دارند که تلاش دارند همچنان در مسیر دیپلماسی حرکت کرده و هر طور که شده زمینه ساز مقدمات گفتگوی ایران با اروپا و آمریکا شوند . با این حال، عرصه برای این دیپلمات ها که فرماندهانشان عباس عراقچی، وزیر امور خارجه و جواد ظریف، مشاور رئیس جمهور هستند، هر روز تنگ و تنگ تر شده و کارشان نیز سخت و سخت تر می شود.
عراقچی می داند برای باز نگه داشتن مسیر دیپلماسی همزمان باید با دو جناح داخلی و خارجی مقابله کند. جدال او با خارجی ها نیز سخت تر از همیشه است. او در دل حوادثی قرار گرفته که همگی نابودکننده دیپلماسی هستند؛ جنگ غزه و لبنان، جنون نتانیاهو، جنگ روسیه و اوکراین، قدرت گرفتن ترامپ، اختلاف اروپا و آمریکا، جدال چین و آمریکا و … همه و همه از موانعی هستند که جلوی راه عراقچی را خواهند گرفت.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 379624 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.