بیرون زدن استخوان های متوفیان مقبره العرفای تبریز در محدوده باغ گلستان در نتیجه حفاری های ایستگاه مترو گمانه زنی ها برای بیرون زدن بخشی از تاریخ تبریز از دل خاک را به وجود آورد. مدیر خط یک قطار شهری تبریز و حومه با اشاره به انتشار تصویری با مضمون وجود اسکلت در حفاری های […]
بیرون زدن استخوان های متوفیان مقبره العرفای تبریز در محدوده باغ گلستان در نتیجه حفاری های ایستگاه مترو گمانه زنی ها برای بیرون زدن بخشی از تاریخ تبریز از دل خاک را به وجود آورد.
مدیر خط یک قطار شهری تبریز و حومه با اشاره به انتشار تصویری با مضمون وجود اسکلت در حفاری های ایستگاه میدان قونقا اظهارداشت: عملیات اجرایی این ایستگاه در سال ۹۰ شروع شده است و حفاری شمع و خاک برداری در همان سال ها انجام شده و در حال حاضر شاهد پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۵ درصدی این ایستگاه هستیم.
رضا زائر با اشاره به عبور قطار از این ایستگاه گفت: سازه ایستگاه ماه ها پیش به اتمام رسیده و قطار به صورت ایستگاه عبوری از آن عبور می کند. با پیشرفت قابل ملاحظه ای عملیات عمرانی در این ایستگاه هم اکنون در مرحله اجرای نازک کاری و دسترسی که در جلوی پاساژ وسکانیان قرار گرفته است هستیم.
زائر وجود اسکلت در این محدوده را به دلیل وجود مقابر در قدیم الایام قابل پیش بینی دانست و گفت: باتوجه به اینکه قدیم این محل قبرستان بوده و در دوره احداث باغ گلستان با تخریب جدی مواجه شده، بر همین اساس احتمال اینکه موارد مشابه وجود داشته باشد، محتمل است.
وی با تاکید بر هماهنگی سازمان قطار شهری تبریز و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: کارشناس های سازمان میراث فرهنگی امروز نیز بازدیدی از این ایستگاه داشتند و با هماهنگی این سازمان فعالیت های عمرانی در این ایستگاه با جدیت در حال انجام است و در ماه های اخیر با چنین صحنه ای مواجه نشدیم و در صورت رویت نیز با نظر و نظارت این سازمان اقدام های لازم انجام میشود.
مدیر عامل انجمن دوستداران میراث فرهنگی آذربایجان شرقی نیز در این خصوص به خبرنگاران گفت: پیدا شدن استخوان در حفاریهای مترو در باغ گلستان تبریز کاملا قابل پیشبینی بود و این موارد صحبت امروز و دیروز نیستند.
احد نژاد ابراهیمی اظهار کرد: همیشه نگرانیهایی در مورد چهار ایستگاه مترو در تبریز داشتیم و طی جلساتی نیز این نگرانیها را مطرح و تاکید کرده بودیم که حتما آثاری در زیر این ایستگاهها وجود دارد.
وی ادامه داد: ایستگاههای باغ گلستان، میار میار (سه راه امین)، ایستگاه روبهروی استانداری آذربایجان شرقی و ایستگاه میدان ساعت به طور دقیق در بافت تاریخی تبریز قرار داشته و حفاریها نیز در این محلها انجام شدهاند.
وی متذکر شد: حفاریها در این محل باید با مطالعات باستان شناسی قبلی انجام میشدند که متاسفانه تا جایی که من مطلع هستم، این طور نیست و میراث فرهنگی باید در این خصوص اظهار نظر کند.
در همین خصوص احمد حمزه زاده مدیرکل میراث فرهنگی استان به خبرنگاران گفت: تاکنون آنچه که در اثر حفاری های قطار شهری در باغ گلستان محل قدیمی گورستان گجیل، مشهور به مقبره العرفا، محرز شده، پیدا شدن چند تکه استخوان است که تشخیص انسانی یا حیوانی بودن آنها پس از بررسی های کارشناسی و باستان شناسی مشخص خواهد شد.
اما ساعتی بعد معاون میراث فرهنگی استان نیز در واکنش به این موضوع به خبرنگاران گفت: بررسی ها نشان داد این استخوان ها متعلق به انسان است و این قسمت از محل یافت استخوان ها مربوط به قبرستان قدیمی است.
وی با بیان اینکه این قبرستان تا اوائل دوره قاجاریه کاربرد داشته است، افزود: اگر به این نتیجه برسیم تاریخ ناشناخته ای در این محل موجود است عملیات باستان شناسی شروع خواهد شد وگرنه با نظارت کارشناس میراث فرهنگی عملیات مترو ادامه خواهد داشت.
گفتنی است پیش از این در سال گذشته و همچنین یک بار حدود ۱۰ سال قبل به دنبال خاکبرداری پروژه عمرانی و نشست زمین در کوچه والمان تبریز و خیابان جمهوری اسلامی، نشانههایی از بافت قدیمی این شهر تاریخی از دل خاک نمایان شده بود که بررسی های باستان شناسی حکایت از رد این فرضیه داشت.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 45305 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.