مدیرکل میراث فرهنگی استان گفت: سال گذشته برای ۲۵ هزار دانشآموز تور آشناسازی با میراث فرهنگی برگزار شده و امسال نیز برگزار خواهد شد. همچنین برای دانشجویان غیربومی جدیدالورود هم تور آشناسازی برگزار میشود. حمزهزاده گفت: خانه کلکتهچی به مالکیت خود شهرداری تبریز است، قانون حمایت از بافتهای تاریخی از سال ۹۸ مصوب شده است […]
مدیرکل میراث فرهنگی استان گفت: سال گذشته برای ۲۵ هزار دانشآموز تور آشناسازی با میراث فرهنگی برگزار شده و امسال نیز برگزار خواهد شد. همچنین برای دانشجویان غیربومی جدیدالورود هم تور آشناسازی برگزار میشود.
حمزهزاده گفت: خانه کلکتهچی به مالکیت خود شهرداری تبریز است، قانون حمایت از بافتهای تاریخی از سال ۹۸ مصوب شده است و در آن به صراحت اعلام شده است تمام دستگاههای دولتی مکلف است تا آثار تاریخی در اختیارش را از محل منابع داخلی خود اعتبار گذاشته و مرمت کنند و سال گذشته مرمتهایی برای این خانه شده است.
وی یادآور شد: رسانهها در تخصیص اعتبار برای مرمت خانه باقرخان کمک شایانی کردند؛ ایجاد زیرساختهای گردشگری، مرمت آثار تاریخی و تملک خانه باقرخان جزو مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان بود از اینرو باقرخان به عنوان پروژه مستقیم برای تملک تامین اعتبار شد. در استان آذربایجانشرقی ۱۶۳ مسجد ثبت ملی وجود دارد و مسجد کبود هم یکی از این مسجدهاست و معتقدیم در تمام این مساجد میتوان نماز خواند و هیچ مشکلی با بازدید وجود ندارد. مسجد کبود مفروش شده است و نماز در آن خوانده میشود.
حمزهزاده به موضوع گازرسانی بازار تاریخی تبریز گفت: در بازار تاریخی تبریز مغازهای داریم که یک مترمربع است و اصلا استاندارد جهانی این اجازه را نمیدهد که گاز بدهیم! کارشناسان وزارتخانه با بررسی بازار در حال بازبینی هستند و در حال حاضر منتظر بسته پیشنهادی مشاورین هستیم که داخل این بسته هم برق، هم گاز و هم موتورخانه مرکزی است.
حمزهزاده با بیان اینکه میانگین افزایش میانگین اشغال هتلها ۹۵ درصد است، ادامه داد: ۳۶ هتل در حال ساخت که ۳۰ مورد آنها زیر سه ستاره است. امسال ( در پنج ماهه امسال) سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر وارد استان شده و اقامت داشتهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یادآور شد: ۸۵ مورد صنایع دستی در استان تولید میشود به طوریکه الآن در استان خاتمکاریهایی تولید میشود که هیچ چیزی از خاتم کاریهای اصفهان کمتر ندارد. همچنین تولید نقره در استان آذربایجانشرقی نیز حرف اول در کشور میزند. طبق دستور دولت هر هدایای دولتی باید از صنایع دستی کشور باشد؛ همچنین ایجاد بازارچه صنایع دستی و گردشگری باید برپا شود.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر تعداد پروندههای ثبت جهانی استان گفت: در پایان شهریور نیز دو پرونده اعم از جنگلهای ارسباران بخش دیزمار و کاروانسرای ایران که ۴ کاروانسرای ما هم داخل آن است به ثبت خواهند رسید.
حمزهزاده ادامه داد: سال گذشته آثار ناملموس ثبت جهانی خوشنویسی که ۷۰ درصد پرونده آن برای استان آذربایجانشرقی بود، ثبت جهانی شد.
وی در خصوص ثبت جهانی روستای تاریخی کندوان، هم گفت: تا زمانی که نتواستهایم از لحاظ بصری مخاطرات کندوان را حل کنیم نمیتوان برای ثبت جهانی اقدام کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با تاکید بر اینکه ساخت و ساز غیرمجاز در روستای کندوان صورت گرفته است و منجر به ایجاد مشکلاتی در ثبت جهانی شده است، گفت: در حال حاضر با شیوه دیگر وارد شدهایم یعنی در کنار یونسکو، سازمان جهانی جهانگردی طرح انتخاب روستاهای گردشگری را مطرح کرده است که از این باب ۱۸۰ روستا در استان انتخاب شد که با داوری نهایی ۸ روستا کاندیدا برای انتخاب روستاها مطرح شده است که سر لیست این ۸ روستا نیز کندوان است که روستای جهانی گردشگری معرفی میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اعلام کرد: طی دو سال اخیر تعداد گردشگران خارجی ورودی به این استان افزایش چشم گیری داشته و نسبت به دو سال قبل از دولت سیزدهم ۱۵۰ درصد افزایش یافته است.
احمد حمزه زاده اظهار کرد: در این مدت تعداد ۱۳۰ هزار اقامت ثبت شده در هتل ها و اماکن اقامتی استان به طور رسمی ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه تعداد اقامت های ثبت شده فوق شامل حداقل یک شب ماندگاری در استان را شامل می شود، افزود: آمارهای فوق برخلاف آمارهای ترددی در جاده های آذربایجان شرقی بوده و شامل کسانی می شود که از کشورهای مختلف وارد استان شده و چند روز را در این استان سپری کرده و از مراکز تاریخی و دیدنی بازدید کرده اند.
حمزه زاده توجه به دیپلماسی گردشگری را یکی از اولویت های مهم دولت سیزدهم در حوزه های فرهنگی و اجتماعی برشمرد و با تاکید بر اینکه پس از سپری شدن دوران سخت کرونا شاهد تغییر و تحولات عمیق در اتین حوزه مهم اقتصادی هستیم، یادآور شد: سیاست های تشویقی و جذب و جلب سرمایه گذاری ها در زیرساخت های گردشگری طی دو سال اخیر رشد چشم گیر و قابل توجهی داشته است.
وی طراحی برنامه های کلان توسعه ای کشور بر پایه گردشگری را یکی از رویکردهای مهم دولت بیان و اضافه کرد: طی سال های پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم گردشگری از مساله حاشیه ای به متن و اصل برنامه های دولت بازگشته است و این نوید تحولات مهم در این حوزه را می دهد.
حمزه زاده لازمه هر گونه توسعه کمی و کیفی صنعت پرسود و اقتصادمحور گردشگری را توجه به زیرساخت ها دانست و ادامه داد: آذربایجان شرقی با توجه به داشته های فراوان و بی بدیل تمدنی، فرهنگی، بناهای تاریخی و اماکن گردشگری در همین مسیر اقدامات مثبت و موثری را آغاز کرده است که تداوم و تقویت آن می تواند تغییر و تحولات بسیار شگرفی را در اقتصاد منطقه داشته باشد.
وی ساخت هتل در انواع و درجه های گوناگون، هتل آپارتمان، اقامتگاه ها، اقامتگاه های بین راهی و بوم گردی، مجتمع های گردشگری و توجه ویژه به کیفی سازی این اماکن را از جمله ماموریت های محوری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی برشمرد و همکاری و مساعدت رسانه ها در اجرای هر چه بهتر طرح ها و برنامه های این اداره کل در راستای توسعه صنعت گردشگری و جلب و جذب گردشگران داخلی و خارجی را خواستار شد.
حمزه زاده بیشترین تعداد گردشگران ورودی به آذربایجان شرقی را مربوط به کشورهای ترکیه، روسیه، جمهوری آذربایجان، تاتارستان، عراق، ارمنستان، ژاپن، چین و تاجیکستان اعلام کرد و گفت: طی دو سال اخیر در مجموع از تعداد ۶۰ کشور جهان گردشگر به این استان آمده و اقامت کرده اند. افزایش گردشگران ورودی از چین برای حوزه گردشگری استان قابل توجه است، چون در سال های گذشته گردشگران این کشور در رده های بسیار پایین تر قرار داشتند. طی سال های اخیر تعداد گردشگران ورودی از کشورهای اروپایی به آذربایجان شرقی از ایتالیا، آلمان، لهستان و فرانسه دارای فراوانی بیشتر نسبت به سایر کشورها بوده است.
وی تنوع اماکن گردشگری و برخورداری از چهار هزار آثر و بنای تاریخی که تاکنون دو هزار و ۲۵ مورد از آنها در فهرست آثار ملی ثبت شده است را مزیت و ظرفیت بسیار بزرگ و مهم برای توسعه صنعت گردشگری آذربایجان شرقی دانست که بهره مندی از این مزیت ها می تواند منجر به توسعه گردشگری استان شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اعلام کرد: طی دو سال گذشته تعداد ۲۲۷ فقره مجوز سرمایه گذاری در استان صادر شده که سرمایه گذاری پیش بینی شده برای آنها ۱۹۰ هزار میلیارد ریال بوده و اشتغال زایی آن نیز ۱۰ هزار نفر تعریف شده است.
حمزه زاده از رتبه سوم آذربایجان شرقی در زمینه حجم سرمایه گذاری در حوزه گردشگری کشور خبر داد و با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ درصد کل سرمایه گذاری های ایران به این استان تعلق دارد، یادآور شد: آذربایجان شرقی بر اساس آمارهای وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جزو استان های پیشرو در جلب و جذب سرمایه گذاری به خصوص در بخش غیردولتی است.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 202907 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری _تحلیلی امین در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.