مشاور رئیس مجلس دهم،گفت: اگر بخواهد مذاکرهای میان ایران و آمریکا طبق گفته «دونالد ترامپ» انجام شود، آمریکا باید تضامین لازم را برای جبران خسارات قبلی و انجام تعهداتش درصورت حصول هرگونه توافقی بدهد.
منصور حقیقتپور با اشاره به اظهارات علی لاریجانی درموردمباحث مطرح شده در رابطه بامذاکره با آمریکاییها در دولت جدید این کشور، گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای منطق است و از افراد توانمندی در حوزه مذاکره بهره میبرد.
وی اظهار کرد: رئیسجمهور جدید آمریکا که با شعار پایان دادن به جنگ ها در تبلیغات انتخاباتی خود وارد شده بود، امروز میگوید که برجام دیگر خاصیتی ندارد، ما قائل به ایران هستهای هستیم، اما نه ایرانی که اقدام به ساخت سلاح هستهای کند.
نماینده ادوار مجلس افزود: پاسخ من به این بخش از صحبتهای رئیسجمهور جدید آمریکا این است که ما دشمنانی مثل رژیم صهیونیستی داریم که آنها دارای سلاح هستهای هستند. حال تکلیف ما با این دشمنان چیست؟ «دونالد ترامپ» چه تضمینی میدهد که رژیم صهیونیستی از سلاح هستهای خود علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده نکند؛ پس بگویید رژیم صهیونیستی هم سلاح هستهای خود را کنار بگذارد.
حقیقتپور خاطرنشان کرد: درمورد «برجام» هم باید بگویم که جمهوری اسلامی ایران به طور کامل این توافق را اجرا کرد، اما آمریکاییها به صورت یکجانبه از آن خارج شده و تعهدات خود را زیر پا گذاشتند، ما میلیاردها دلار از این اقدام آمریکا در نقض تعهدات بین المللی متحمل ضرر و زیان شدهایم، این خسارت را چه کسی میخواهد جبران کند؟ آمریکاییها چگونه میخواهند اشتباه خود درمورد ایران را اصلاح و این خسارت تحمیل شده را جبران کنند؟
وی با بیان اینکه رئیسجمهور جدید آمریکا امروز میگوید که مذاکره کنیم اما خود ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری اش مذاکرهای که رئیسجمهور قبل از او داشت را زیر پا گذاشت و توافق را پاره کرد، و باید این پرسش را مطرح کرد که چه تضمینی وجود دارد که او در صورت مذاکره و حصول توافق، توافق جدید را پاره نکند؟
کارشناس مسائل سیاسی افزود: علاوه بر این از آنجایی که این دور آخرین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا است، چه تضمینی وجود دارد که اگر ترامپ در دوره جدید به توافقی با جمهوری اسلامی ایران رسید، رئیسجمهور بعدی آمریکا به آن پایبند باشد و از آن خارج نشود؟ آمریکا باید این تناقضات را در مجموعه حاکمیت خود برطرف کند.
حقیقتپور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای منطق است، نه از مذاکره می ترسد و نه از آمریکا ترس و وحشتی دارد، چرا که دارای ظرفیتهای قابل قبولی برای دفاع از خود است.
وی اظهار کرد: آمریکا از یک سو باید تناقضات را در درون حاکمیت خود حل کند و در مرحله بعد تضامین لازم را برای جبران خسارات قبلی و انجام تعهداتش در صورت حصول توافق و پایبندی به هرگونه توافقی بدهد تا اگر توافقی حاصل شد آن را آتش نزند و از آن خارج نشود و پس از این تضامین، پای میز مذاکره بنشیند.
نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه ما از مذاکره نمیترسیم و این آمریکاییها هستند که از مذاکره وحشت دارند و برای همین است که به مذاکرات پایبند نیستند، گفت: ما به تمام تعهدات قبلی خود در مذاکرات عمل کردیم و اگر امروز غنیسازی ۶۰ درصد در ایران انجام می شود،در پاسخ به خلف وعده غربیها در انجام تعهداتشان در برجام است. اگر هم دشمنی کشورهای غربی در قالب آژانس بین المللی انرژی هسته ای بخواهد ادامه پیدا کند، ما غنی سازی اورانیوم را با غنای بالاتر ادامه خواهیم داد.
علی لاریجانی مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که هفته گذشته با سفر به سوریه و لبنان، پیامی را از سوی حضرت آیتالله خامنهای، به بشار اسد رئیسجمهوری سوریه و نبیهبری رئیس مجلس لبنان ابلاغ کرد،پس از بازگشت از این سفر در توئیتی درباره موضوع هسته ای، با بیان اینکه آمریکا توافق قبلی(برجام) را بهم زد و از آن خارج شد و از این طریق به ایران خسارت وارد کرد، نوشت: ایران غنیسازی خود را آغاز کرد و درجهی خلوص را به بالای ۶۰٪ رساند.
او در مطلب خود به این نکته هم اشاره کرد که دو طرف در موقعیت جدید قرار دارند، اگر مسئولان جدید آمریکا میگویند در موضوع هستهای ایران صرفاً با سلاح هستهای مخالفاند باید در ازای این امر شروط ایران را بپذیرند و امتیاز لازم منجمله جبران خسارات ایران و نظایر آن را قبول کنند تا توافق جدید بهدست آید نه اینکه یک طرفه امریه صادر کنند نظیر تصمیم آنان در آژانس!
سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته اعلام کرد جمعه ۹ آذرماه نشست ایران و سه کشور اروپایی برای رایزنی درخصوص موضوعات فلسطین، لبنان و هستهای برگزار میشود.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتوگو با خبرنگاران حوزه سیاست خارجی از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتوگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در تاریخ جمعه ۹ آذر خبر داد.
بقایی با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعامل و همکاری با دیگر کشورها بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت، گفتوگوهای آتی با سه کشور اروپایی را در ادامه گفتوگوهای انجام شده با آنها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک توصیف کرد و گفت: در این دور از گفتوگوها که از همان نیویورک برنامهریزی شده است، طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان و نیز موضوع هستهای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 381141 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.