اخیرا دکتر محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور از بیانصافیها در قبال دولت انتقاد کرده و گفته: «هدف دولت وفاق ملی، تثبیت وضعیت اقتصادی و جلوگیری از افزایش تورم است. ما آگاهانه سکوت کرده ایم، اگرحملات غیرمنصفانه ادامه یابد، به مردم اطلاع خواهیم داد چه تحویل گرفته ایم.»
نسیبه پیرایش
این سخنان نه تنها به مذاق اصولگریان خوش نیامده بلکه رسانههای اصلاح طلب را هم به واکنش واداشته است. مثلا رویداد۲۴ نوشت: «دولت پزشکیان وقتی به انتقادات گروه سیاسی حامی خود بیتوجهی کرده و به طیف مخالفان پست میداد، گمان میکرد که با این رویه خود را از انتقادات و «حملات غیرمنصفانه» مصون کرده و برای انجام برنامههای خود زمان میخرد! اکنون، اما چند ماه بعد از شروع فعالیت دولت کار به جایی رسیده که ساکتترین چهره آن یعنی محمدرضا عارف از ادبیات تهدید استفاده و خط و نشان میکشد که در صورت ادامه حملات مخالفان خواهند گفت که چه تحویل گرفتهاند! این رویکرد آقای معاون اول نشانه واضح شکست سیاست دولت در جلب همراهی مخالفان است. دولت محترم، اما اکنون درحالی باید فکر چاره باشد که خود کرده را تدبیر نیست.»
روزنامه هممیهن هم نوشت: «ظاهراً دولت تحتفشار تندروهای طرفدار دولت پیش قرار گرفته است؛ لذا برای دفاع از خود آستین بالا زده و به ادبیات غیرموثر گذشته رجعت کرده است…. دولت پیش هم چنین ادعاهایی داشت؛ ولی نتیجه چه بود؟ زیان کامل. ولی اینکه از دیگران میخواهید که حملات غیرمنصفانه نکنند و اگر کردند شما هم خواهید گفت چه تحویل گرفتهاید؛ ادبیاتی شایسته و در سطح این دولت و مردم نیست.
این گروکشیهای بیسرانجام و پوچ هیچ سودی برای مردم ندارد. اولاً، شما وظیفه داشتید که میگفتید چه چیزی تحویل گرفتهاید. حالا اگر نخواستید بگویید، دیگر دلیلی ندارد که بخواهید آن را چماقی علیه دیگران حتی مخالفان غیرمنصف کنید. بهعلاوه، کاربرد ترکیب «حملات غیرمنصفانه» بیمعنی است. چون «حملات منصفانه» نداریم. هر کسی حق دارد نقد کند. اگر دروغ میگوید، شکایت کنید؛ وگرنه، پاسخ مستدل دهید و اگر پاسخی ندارید، محترمانه بپذیرید. اینکه آنان سه سال است سکوت کردهاند، به خودشان مربوط است و مسئولین حکومتی حق پرسش در این باره را ندارند.»
وطن امروز هم خطاب به محمدرضا عارف نوشت: «از ادبیات هزینهساز رئیسجمهور که یک پدیده بیسابقه در تاریخ جمهوری اسلامی است تا ماجرای قطع برق، افزایش قیمت ارز، افزایش ناگهانی قیمت برق و گرانی بسیاری از اقلام مصرفی، مسائلی است که رد پای سوءمدیریت دولت در آنها پیداست، اما جبهه انقلاب ترجیح داده فعلا به دولت زمان بدهد و از پرداختن صریح به این موضوعات خودداری کند. حالا در چنین وضعیتی، اگر یک رسانه یا یک نماینده اظهارنظری در نقد دولت مطرح کنند، این دلیل موجهی برای برآشفتگی و برافروختگی معاون اول و تهدید جبهه انقلاب از سوی وی نیست. آقای عارف باید بداند جبهه انقلابی هنوز نقدهای جدی خود نسبت به دولت پزشکیان را مطرح نکرده است. البته همه ایرادات، سوءمدیریتها و هزینهسازیهای دولت، فهرست شده و در موعد مقرر مطرح خواهد شد. هنوز ماه عسل شماست.»
این روزنامه اصولگرا مدعی است که دولت با این رویکرد در حال زمینهچینی برای جرزنی است و نوشته: «اینکه آقای عارف بدون دلیل مشخص، جبهه انقلاب را تهدید به افشاگری علیه دولت شهید رئیسی و در واقع تهدید میکند تصویر دولت سیزدهم را در افکار عمومی مخدوش میکند، یک ذهنیت قابل تامل را ایجاد کرده است. آیا این شاخ و شانه کشیدنهای عارف یک نوع زمینه چینی برای جا زدن و جر زدن دولت در انجام تکالیف و مسؤولیتهای خود است؟ آن هم در ماه چهارم شروع به کار دولت؟! به مرور بیشتر در این باره خواهیم نوشت.»
اما کیهان سعی کرد توجیح کند که انتقادات منصفانه بوده و مشکل مخالفان با اولویتبندیها در دولت است و نه چیز دیگری! «کیهان» نوشته: «مسلماً ادعای اینکه همه مشکلات فقط در سه ماه اخیر به وجود آمده، دور از ذهن است و منتقدان نیز چنین ادعایی نکردهاند. انتقادها به دولت از آن روی است که مشکلات مردم را میبیند، اما لایحه فوریت داری که که به مجلس ارائه میکند، برای حل مشکل آقای ظریف و برخی دیگر از معاونین رئیسجمهور در موضوع تابعیت خارجی فرزندان آنهاست!
انتقاد برای این است که دولت در ذخیره سازی سوخت نیروگاهی کوتاهی کرده، اما برخی مقامات آن، خاموشی بیسابقه پاییزی را به جلوگیری از مازوتسوزی و در جهت رفع آلودگی هوا ربط دادند و دور افتخار هم زدند؛ هر چند که خلاف بودن ادعا ثابت شد. انتقاد برای آن است که برخی مدیران دولتی، به جای در اولویت قرار دادن مشکلات معیشتی مردم، حاشیه بازی سیاسی را ترجیح میدهند، رجیستر آیفون را در اولویت میگذارند، وزیر اقتصادی به دنبال رفع فیلترینگ است و با دستاویز قرار دادن FATF، عملیات فریب اجرا میکند، بیآنکه پاسخ دهد چرا اجرای ۳۹ بند از ۴۱ بند برنامه اقدام FATF نه تنها تحریمها را کم نکرد بلکه شمار تحریمها دو برابر شد؟!
انتقاد به برخی مدیران دولتی از این جهت است که نه تشخیص درستی دارند و نه تجویز درستی؛ شبانه، خودرو را گران میکنند و یواشکی، برق را! اینها دیگر ربطی به اینکه دولت را چگونه تحویل گرفتهاند، ندارد!»
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 381517 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.