در مراسمی که به همت پژوهشسرای دانشآموزی شهید علیمحمدی ناحیه دو ساری برگزار شد، از ۱۲۲ منتخب استانی و ۱۵ منتخب کشوری جشنواره علمی – پژوهشی طرح شهید کاظمی آشتیانی تجلیل به عمل آمد.
این مراسم با حضور مسئولان آموزش و پرورش شهرستان، فرماندار مرکز استان، اولیا دانشآموزان، مدیران و معاونان پژوهشی و فناوری، هیئت داوران این دوره از جشنواره و مدیر و کارشناسان پژوهشسرای شهید علیمحمدی ناحیه دو ساری برگزار شد.
در این مراسم، دانش آموزان برخی از مدارس ناحیه دو ساری بهعنوان مدارس پیشرو و با بیشترین تعداد منتخبین بودند؛ یکی از این مدارس، دبیرستان دوره اول دخترانه امام رضا (ع) ناحیه ۲ ساری بود که نام این دبیرستان بیشتر از سایر مدارس توسط مجری اعلام شد بطوریکه ۴۶ دانشآموز برگزیده در بخش استانی و ۱۲ دانش آموز منتخب کشوری این دبیرستان با افتخار بر روی سن رفتند و مورد تجلیل قرار گرفتند.
برای آشنایی بیشتر با فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشآموزان این دبیرستان و عناوین برتری که تاکنون کسب کردهاند، گفتگویی با معاون پژوهشی و فناوری این دبیرستان انجام دادیم.
مدارس پژوهش محور، نسل خلاق می سازد
به گزارش خبرنگار امین از ساری، مهرانه دلاویز در گفتگویی با بیان این که آموزش و پرورش بزرگترین نهادی است که میتواند نقش تعیینکنندهای در رشد و بالندگی جامعه ایفا کند، اظهار داشت: توسعه و پیشرفت کشور در گرو توسعه و پیشرفت آموزش و پرورش است. از این رو، در مسیر کار و وظیفهای که برای این نهاد تعریف شده است، توجه به پژوهش و تحقیق میتواند گام موثری در توسعه و پیشرفت باشد.
معاون پژوهشی و فناوری دبیرستان نمونه دولتی امام رضا (ع) ساری افزود: تفکر خلاق و پژوهشمحور رویکرد نوینی در آموزش و پرورش است که تفاوت چشمگیری با روشهای سنتی تدریس دارد. این رویکرد طی دو دهه اخیر توجه بسیاری از صاحبنظران، نظامهای آموزشی پیشرو و بهترین مدارس جهان را به خود جلب کرده است.
دلاویز ادامه داد: توجه به رویکرد پژوهشمحوری در مدارس موجب تقویت تفکر انتقادی در دانشآموزان، افزایش خودکفایی و استقلال، تقویت کنجکاوی و اشتیاق به یادگیری، توسعه مهارتهای حل مسئله، تقویت خلاقیت و نوآوری و درک عمیقتر مفاهیم خواهد شد.
این دکترای رشته ریاضی با تأکید بر لزوم پیادهسازی رویکرد پژوهشمحوری در مدارس افزود: تحقق این هدف نیازمند روشها و استراتژیهای متفاوتی از روشهای سنتی است.
مدارس پژوهشی؛ راهی برای پرورش نوابغ
دلاویز در ادامه، استفاده از ابزارهای دیجیتال و پلتفرمهای آموزشی برای افزایش دسترسی دانشآموزان به منابع پژوهشی را در رویکرد پژوهشمحوری بسیار مهم دانست و بر لزوم فراهمآوری زیرساختهای لازم برای تحقیق و پژوهش تأکید کرد.
وی با بیان این که در دبیرستان نمونه دولتی امام رضا (ع) تلاش کردهایم تا راهکارها و روشهای مطلوب را برای پیادهسازی رویکرد پژوهشمحوری در بین دانشآموزان علاقهمند نهادینه کنیم، تصریح کرد: توجه به یادگیری از طریق عمل و تجربه به جای صرفاً یادگیری نظری و تأکید بر آزمایشهای عملی و مشاهدات میدانی برای فراهم آوردن تجربیات یادگیری دست اول از جمله روشهایی است که در دبیرستان نمونه دولتی امام رضا (ع) ناحیه ۲ ساری در کانون توجه مدیریت دبیرستان و واحد پژوهش و فناوری مدرسه قرار دارد.
معاون پژوهشی و فناوری دبیرستان نمونه دولتی امام رضا (ع) ساری با بیان این که معلمان نه تنها به عنوان منتقلکنندگان دانش بلکه به عنوان راهنما و مشاور در فرآیند یادگیری باید در کنار دانشآموزان باشند، گفت: تلاش کردیم تا با امکانات مالی موجود، کلاسهای درس را با منابع و ابزارهای لازم برای تحقیق و پژوهش، مانند دسترسی به اینترنت، کتابها و مواد آزمایشگاهی تجهیز کنیم تا دانشآموزان بتوانند از آن بهرهبرداری کنند.
دلاویز برگزاری جشنوارههای علمی – پژوهشی را فرصتی برای کشف و شکوفایی استعدادهای دانشآموزان عنوان کرد و گفت: در پنجمین جشنواره علمی – پژوهشی طرح شهید کاظمی آشتیانی دوره متوسطه اول، دانشآموزان علاقهمند از میان ۱۰ رشته این جشنواره، بنابر علاقهمندی خود رشتهای را انتخاب کرده و آثار خود را برای جشنواره آماده کردند.
وی با اشاره به افتخارآفرینی سالانه دانشآموزان دبیرستان نمونه دولتی امام رضا (ع) ساری افزود: امسال هم از میان ۱۲۲ منتخب استانی و ۱۶ منتخب کشوری، دانشآموزان ما درخشش چشمگیری داشتند که این موفقیتها مرهون تلاش و پیگیریهای مستمری است که آنان دارند.
لزوم توجه به پژوهش در مدارس؛ راهی برای پرورش تفکر خلاق
دلاویز در پایان خاطرنشان کرد: دلسوزی و تعهد مدیریت دبیرستان، کادر اداری-آموزشی و همراهی شایسته اولیای دانشآموزان برگزیده و پژوهشگر نیز یکی از عوامل مهم در این موفقیتها است که نباید از نظر دور نگه داشته شود.
این مدرس دانشگاه در پایان ابراز امیدواری کرد: با فراهم آوردن فضا، تجهیزات و منابع آموزشی مانند فضاهای آزمایشگاهی، کتابها و دسترسی به اینترنت و فناوریهای مدرن و رفع محدودیتهای مالی که مانع از تهیه و بهروزرسانی منابع آموزشی میشود، تمامی مدارس بتوانند در پیشبرد و تعمیم رویکرد پژوهشمحوری در نظام آموزشی به درستی ایفای نقش کنند تا با تربیت انسانهای خودباور، کنجکاو و کارآفرین، مسائل و مشکلات پیرامون خود را شناسایی کرده و با بهرهگیری از توانایی حل مسأله و روحیه کار گروهی، راهحلهای نوآورانهای ارائه دهند.
منبع خبر «فائزه نصرتی» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 400342 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.