پس از اقدام رژیم صهیونیستی در ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران، جمهوری اسلامی ایران تهدید کرده است که به این اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در زمان مناسب و به شکل مناسب پاسخ خواهد داد. همین موضوع اسرائیل و حامیانش را به تکاپو انداخته است. سران آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایتالیا دوشنبه طی بیانیهای مشترک، بر حمایت خود از اسرائیل برای «دفاع در برابر ستیزهجوییهای ایران و گروههای تروریستی مورد حمایت این کشور» تأکید کردند.
به گزارش ایلنا، رهبران این کشورها بدون اشاره به جنایتها و اقدامهای فراقانونی رژیم صهیونیستی، از ایران خواستند تهدیدات جاری برای اقدام نظامی علیه اسرائیل را متوقف کند.
همچنین الجزیره نوشت: لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده به یک زیردریایی مجهز به موشک هدایت شونده دستور داد به خاورمیانه اعزام شود. او همچنین به گروه ضربتی شامل ناو هواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن هم دستور داده است تا با سرعت بیشتری به سمت منطقه حرکت کند. این دستور عصر یکشنبه پس از تماس تلفنی آستین و یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل و برای حمایت بیشتر از این رژیم صادر شد. ناو لینکلن هم که در حال رسیدن به خلیج فارس است دارای جت های جنگنده F-35 و F/A-18 است. ارتش ایالات متحده قبلاً گفته بود که هواپیماهای جنگنده و کشتی های جنگی بیشتری را در خاورمیانه مستقر خواهد کرد زیرا واشنگتن به دنبال تقویت دفاع اسرائیل در برابر حمله احتمالی ایران است.
در همین رابطه روزنامه الاخبار با اشاره به سایه سنگین وحشت در اراضی اشغالی نوشت: سران این رژیم از واقعیت میدانی نبرد و کابوس روزانه شهرک نشینان بیخبرند و پشت ارتش پنهان شدهاند. به نوشته الاخبار، «اسرائیل» هفته دیگری را با التهاب، نگرانی و نفسهای در سینه حبس شده از بیم غرش موشکهای خونخواه شهید «اسماعیل هنیه» و فرماندهان حزب الله در سرتاسر اراضی اشغالی پشت سر میگذارد.
به گزارش مهر، به اذعان محافل رسانههای عبری، تشکیلات امنیتی اشغالگران تقریباً به این باور با اجماع رسیدهاند که «در آینده نزدیک، پاسخ حتمی است.» و به اعتراف کانال ۱۳ عبری، «همه ساکنان در اسرائیل در ترس شدیدی به سر میبرند و برای نخستین بار است که در تاریخ ما، الجلیل خالی از سکنه میشود.»
بر این اساس، پایگاه آمریکایی آکسیوس به نقل از منابع آگاه از مصمم بودن ایران برای پاسخ به ترور هنیه خبر داد. ۲ مقام آگاه که نخواستند نامشان فاش شود در این باره اعلام کردند: جامعه اطلاعاتی اسرائیل اکنون به این جمع بندی رسیده است که ایران مصمم است به طور مستقیم اسرائیل را هدف قرار داده و این امکان وجود دارد که این حمله چند روز طول بکشد.
اما در ایران مسعود پزشکیان در پاسخ به تماس تلفنی کاردینال «پیترو پارولین» نخستوزیر واتیکان، با تاکید بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در بیزاری و پرهیز از جنگ و خونریزی و ارتقای صلح و امنیت جهانی، اقدامات رژیم صهیونیستی در کشتار زنان و کودکان و حمله به بیمارستانها و مدارس و همچنین اقدام جنایتکارانه این رژیم در ترور میهمان کشورمان را برخلاف همه اصول انسانی و قانونی دانست و تصریح کرد: مطابق همه موازین و مقررات بینالمللی، حق دفاع و پاسخ به متجاوز برای کشوری که مورد تجاوز قرار گرفته محفوظ است.
سردار اصغر عباسقلیزاده فرمانده سپاه عاشورا هم در نشست با اصحاب رسانه، انتقام و مجازات عاملان ترور شهید هنیه را یک خواست و اراده عمومی دانست و گفت: در ظاهر برای پاسخگویی و انتقام دیر شده است، ولی دشمن با منتظر ماندن فشار زیادی را تحمل میکند؛ ما منتظر فرمان مقام معظم رهبری چه برای صبر و استقامت چه برای پاسخگویی هستیم.
در حالی که دیوید ایگناتیوس، کارشناس امنیتی «واشنگتن پست»، نوشته است: «تهران احتمالا به دلیل نمایش قدرت آمریکا در این هفته و پیام های محرمانه ارسال شده از طریق سفارت سوئیس در تهران و سفارت ایران در سازمان ملل، اقدام تلافیجویانه خود را به تاخیر انداخته است.»
اما سیدمحمدحسینی سفیر سابق ایران در عربستان نوشت: «ایران در جنگ غزه تا کنون وارد بازی که اسرائیل سعی میکند برای ایران طراحی کند، نشده است.
رژیم صهیونیستی به منظور خروج آبرومندانه از جنگ غزه؛ تلاش کرده است تا پای ایران و امریکا را به این جنگ بکشاند. اگر ایران وارد این بازی شود، مصداق عینی کنشپذیری ایران در جنگ غزه خواهد بود. رفتار ایران در جنگ غزه تاکنون بر مبنای کنشگری بوده است.
۱) ایران از ورود مستقیم به جنگ حذر کرده، در حالی که رژیم صهیونیستی درگیر جنگی فرسایشی شده است.
۲) جبهه مقاومت یکپارچگی و قدرت خود را به اسرائیل نشان داده در حالی که جبهه غربی، عربی و عبری در قبال این بحران دچار انشقاق و پراکندگی است.
۳) اعتبار ایران در جهان عرب و افکار عمومی جهانیان افزایش یافته در حالی که اعتبار اسرائیل در منطقه و جهان به شدت تنزل یافته است. رژیم صهیونیستی با کشتار بیش از ۴۰ هزار انسان بیگناه در غزه، در تحقق هدف اعلامی خود یعنی نابودی حماس ناکام مانده است.
بنابراین صبر استراتژیک ایران در قبال اسرائیل؛ مصداق کنشگری است و چنانچه واکنش احتمالی نظامی ایران در قبال ترور اسماعیل هنیه؛ بازی در زمین اسرائیل باشد، مصداق کنشپذیری خواهد بود. پس تا اینجا رفتار ایران در قبال رژیم صهیونیستی عین عقلانیت، کنشگری و استفاده بهینه از فرصتها برای منافع ملی ایران و منافع جبهه مقاومت بوده است. در عین حال هشدارهای راهبردی به تصمیمگیران در قبال تحولات آتی ضروری است.
بیانیه مشترک رهبران امریکا، مصر و قطر مبنی بر تهیه «طرح توافق و دعوت به مذاکره از حماس و اسرائیل»؛ در صورتی که به نتیجه منتهی شود؛ مصداق کنشپذیری برای ایران خواهد بود. درست مثل جنگ سوریه که ایران هزینه داد و ترکیه و روسیه بیشترین منفعت سیاسی و اقتصادی را بردند. ایران میتواند با یک «مانور اخلاقی» با این حرکت همراه شود و از واکنش نظامی عجالتا صرفنظر کند؛ با این سیاست که «جمهوری اسلامی ایران برای تسریع تحقق مصالح مردم فلسطین» از خونخواهی شهید اسماعیل هنیه صرفه نظر میکند.
به این ترتیب ایران هم با ائتلاف صلح همراهی کرده، هم شکست اسرائیل را تسریع بخشیده، هم زمینه همکاری با قدرتهای جهانی و منطقهای را برای حل سایر بحرانهای منطقه فراهم آورده است.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 337830 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.