در راستای گرامیداشت روز ملی مازندران؛ اداره کل کتابخانه های استان مازندران برنامه های متنوع و متعددی در طول هفته مازندران در سطح استان تدارک دیده است که شامل برگزاری نمایشگاه کتاب، رونمایی از کتابهای نویسندگان مازندرانی، معرفی کتاب، نشستهای جمعخوانی و نشستهای کتابخوان با محوریت کتابهای مازندرانی و برپایی جشنواره “مارون هوسنی” هستند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری- تحلیلی امین، یکی از برنامه های هفته مازندران که توسط اداره کل کتابخانه های استان مازندران تدارک دیده شده است، برپایی جشنواره ای است با محوریت قصه گویی آن هم به زبان مازنی، این جشنواره که با عتوان ” مارون هوسنی” از تاریخ ۲۹ مهرماه در استان کلید خورد فراخوانی داد مبنی بر ارسال ویدئوهایی از اجرای قصه گویی به زبان مازندرانی . در فراخوان این جشنواره از علاقمندان خواسته شد تا آثار خود را تا تاریخ ۱۲ابانماه از طریق پیام رسان ایتا به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند که در نهایت آثار برتر پس از داوری از بین آثار رسیده به جشنواره ” مارون هوسنی” انتخاب و سپس برگزیدگان در مراسم اختتامیه که در ۲۰ آبان برگزار می شود، اجرای صحنه ای خواهند داشت.
از آنجایی که زبان مازنی بخشی جدایی ناپذیر از تاریخ وهویت مردم این خطه سرسبز شمال کشور است؛ لذا برگزاری جشنواره ای با محوریت زبان و گویش مازندرانی آنهم در بستر قصه گویی فرصتی است مغتنم برای انتقال ارزش های فرهنگی به نسل نو؛ نسلی که به واسطهی نقش فناوریهای ارتباطی نوین همچون اینترنت در شکاف نسلی با گذشته قرار گرفته است و حتی برخی تهی از هرگونه گذشته، فرهنگ و تاریخ و تمدن ملی و مذهبی و ارزشهای اخلاقی و آداب و سنن هستند و آماده پذیرش بی قید و شرط فرهنگ بیگانه! برپایی جشنواره هایی در قالب قصه گویی آنهم به زبان و گویش محلی،می تواند تنوعات قومی و خرده فرهنگ ها که محصول برایند تعامل جمعی گذشتگانمان است را ترویج و تبلیغ کند و یا حتی به عنوان الگویی اثربخش در حفظ و تقویت منظومه فرهنگ بومی و مازنی معرفی و ارائه شود. ستاد گرامیداشت “روز ملی مازندران” تلاش دارد با همراهی ۱۱کمیته این ستاد که متشکل از دستگاه های مختلف استان است با راهبرد مردمی سازی برنامه ها( بیش از ۴هزار برنامه در قالب ۲۰ عنوان) ضمن تبیین چرایی نامگذاری ” روز ملی مازندران” و با شعار ” مازندران، مهد فرهنگ و آیین و علم” از ۱۴ لغایت ۲۳ ابانماه ، شرق تا غرب مازندران و حتی برخی از شهرهای کشور را پاتوقی برای این جشن همگانی و ملی قرار بدهد.
ستاد گرامیداشت روز ملی مازندران برای نهادینه کردن اهداف و رویکردهای این روز، از ابزار هنر نیز غافل نبوده؛ لذا ضمن برگزاری جشنواره های متعدد فرهنگی-ورزشی و مسابقات ، همایش ها و نشست های تخصصی با بهره گیری از ابزار هنر و برپایی نمایشگاه خوشنویسی و عکس با محوریت ” روز مازندران” به برنامه های این هفته رنگ هنر داده است. در برنامه های هفته مازندران، روستاها به عنوان “مهد آئینها و آداب و رسوم” نیز به عنوان پاتوقی برای برنامه های این هفته با محوریت مردم در نظر گرفته شده است .حتی روستاهای برگزیده کشوری دوستدار کتاب نیز از نظر ستاد گرامیداشت ” روز ملی مازندران” دور نمانده است و برنامه هایی در دو روستای اسبوکلای ساری و کلاگر محله قائمشهر تدارک دیده شده است. و اما جشنواره ها در این هفته تقریبا سرد آبانماه رنگ غلیظ تر و گرم تری به خود گرفته است؛ جشنواره تئاتر استان که به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران دو اثر از مجموع آثاری که قرار است در جشنواره اکران شود با محوریت مازندران تولید شده است. و اما جشنواره ” مارون هوسنی” که فرصتی است برای انتقال داستانهای کهن مازنی به نسل نو ، نسل دیجیتال و اینترنت که همزاد تکنولوژی است و کم آشناتر و یا بیگانه از قصه های کهن این سرزمین؛ قصه هایی که در نوع خود بی بدیل و سرشار از مفاهیمی چون؛ عشق، شجاعت، مقاومت، ایثار ،ایمان و اصالت است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران درباره این جشنواره و دیگر اقدامات و برنامههای در دست انجام این نهاد در هفته مازندران، گفت که این نهاد در راستای هفته مازندران، نسبت به برگزاری برنامههای متنوع در کتابخانهها و ادارات کل، اقدامات متنوعی در دست اجرا دارد.
سکینهخاتون مهدیانپور افزود: یکی از این برنامههای محوری، افتتاح کتابخانه در پروژه نیمهکاره کتابخانه عمومی مرحوم فتحالله خزاعی در کجور نوشهر است که پس از حدود یک دهه در ۱۴ آبان روز ملی مازندران، با حضور مهمانان ملی، استاندار و مدیران کل، افتتاح و به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: برنامه مهم بعدی ادارهکل کتابخانههای عمومی مازندران در هفته مازندران، برگزاری نخستین جشنواره قصهگویی مادران مازندرانی با نام «مارون هوسنی» است که از ۲۹ مهرماه آغاز و آخرین مهلت ارسال آثار نیز ۱۲ آبانماه است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران ادامه داد: داوری این جشنواره نیز از ۱۲ آبانماه همزمان با پایان مهلت ارسال آثار آغاز و در ۲۰ آبان همزمان با مراسم اختتامیه این جشنواره نیز اجرای زنده صحنه برگزیدگان را خواهیم داشت و اسامی منتخبان نیز در آیین پایانی اعلام خواهد شد.
مهدیانپور، اعلام کرد: سومین برنامه این ادارهکل نیز برنامه دوره آموزشی قصهگویی با زبان مازندرانی با زبان آقای حسننژاد همراه با آدابورسوم مازندرانی است که این برنامه بهصورت تصویری تولید شده است و در اختتامیه برنامه مادران قصهگوی مازندران، رونمایی و برای عموم، در شبکههای اجتماعی پخش و قابل دسترس خواهد بود.
وی اضافه کرد: این برنامه آموزشی ۱۰ ساعته جهت فروش در بازار و نیز به صورت رایگان در کتابخانهها، قابل دسترس علاقمندان به قصهگویی با زبان مازندرانی است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران، عنوان کرد: در طول هفته مازندران برنامههای متعددی در خود کتابخانههای عمومی سطح استان نیز تدارک دیده شده است که برگزاری نمایشگاه کتاب، رونمایی از کتابهای نویسندگان مازندرانی، معرفی کتاب، نشستهای جمعخوانی و نشستهای کتابخوان با محوریت کتابهای مازندرانی بخشی از برنامههای در دست اجرا است.
مهدیانپور با اشاره به تقارن هفته کتاب با هفته مازندران، متذکر شد: از اول تا پایان هفته کتاب، فضاسازیهایی به همین مناسبت در کتابخانههای سراسر استان انجام شده است و برنامههای متنوعی در طول هفته کتاب نیز برگزار خواهد شد.
نام مازندران از دیرباز پر از رمز و راز بوده است؛ سرزمینی با مردمانی شجاع که با جان ودل پذیرای حکومت علویان شدند. سرزمینی که در آن افسانه و اسطوره وتاریخ نه تنها با هم تضادی ندارند بلکه با هم آمیخته اند.
مهرماه سال ۱۴۰۱ بود که خبر ثبت ۱۴ آبان در تقویم رسمی کشور با ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رئیس جمهور وقت “شهید رییسی” به عنوان ” روز ملی مازندران” رسانه ای شد. مصوبه ای که امروز به عنوان یادگار شهید جمهور برای مردم مازندران در خاطره سالنامه ی ملی کشورمان ثبت و ماندگار شده است.
۱۴ آبان ۲۴۳ شمسی نماد اصالت مردم دیار علویان است در بیعت با حسن بن زید علوی و تشکیل حکومت شیعی در مازندران که خود نشان از ارادت و عشق عمیق مردم مازندران به ائمه اطهار دارد. امروز دیار علویان به خود می بالد که بیش از ۱۲ قرن است که شیعه مانده و با باورهای شیعی خود زندگی می کند، فرزند می پرورد ومعاش می کند. براین اساس ۱۴ آبانماه در تقویم رسمی کشور عزیزمان و به عنوان یادگاری از “سید محرومان رییس جمهور شهید، آیت الله رییسی” ، به نام “روز ملی مازندران” نام گرفته است.
#روز_ملی_مازندران
منبع خبر «فائزه نصرتی» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 370883 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.