سخنگوی وزارت خارجه در آخرین نشست خبریاش در سال ۱۴۰۳ از سفر معاون وزیر خارجه به وین برای گفتوگو با مقامات آژانس خبر داد و همچنین تاکید کرد که پاسخ نامه ترامپ بعد از تکمیل بررسیها از طریق مقتضی داده میشود.
اسماعیل بقائی در این نشست گفت: آقای غریبآبادی برای گفتوگو با مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی به وین سفر کرده است.
وی همچنین گفت: روز گذشته آقای روانچی معاون سیاسی وزیر خارجه نیز با سفرای سه کشور اروپایی در تهران دیدار و رایزنی کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما فعلاً بنایی برای انتشار رسانهای نامه ترامپ نداریم. آنچه که در رسانهها در مورد این نامه منتشر شده است عمدتاً گمانهزنی است و مبنای دقیقی ندارد.
بقائی با بیان اینکه «فحوای نامه با توجه به سخنرانیهای عمومی ترامپ فاصله چندانی از این سخنرانیها ندارد و بر اساس آن عناصر تنظیم شده است» گفت: پاسخ ما به این نامه بعد از تکمیل بررسیها از طریق مقتضی داده میشود.
وی همچنین تاکید کرد: سفر اخیر آقای عراقچی به عمان ارتباطی با نامه نداشت و همانطور که خود ایشان اشاره کردند این سفر از قبل برنامهریزی شده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ترامپ در فرمان خود برای حمله به یمن تهدیداتی را نیز علیه ایران مطرح کرده بود، گفت: ما به هرگونه تعرضی علیه تمامیت سرزمینی و علیه امنیت و منافع ملی ایران با قاطعیت پاسخ میدهیم و تردیدی در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: اینکه آمریکاییها و هم پیمانانش اقدامات مردم مقاوم یمن را به دیگران منتسب میکنند، در راستای نوعی جبران شکستهایی است که در ۲۰ ماه گذشته از سوی جریان مقاومت متحمل شدهاند.
وی تاکید کرد: مردم و دولت یمن خودشان به صورت مستقل در مورد اقداماتی که لازم میدانند در مورد فلسطین و حمایت از مقاومت مشروع مردم فلسطین انجام دهند، تصمیم میگیرند. سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد وضعیت یک شهروند ایرانی در فرانسه که مدتی است ناپدید شده بود، گفت: ما مطلع شدیم که ایشان در بازداشت پلیس فرانسه هستند، البته ما از دلیل بازداشت ایشان اطلاعی نداریم.
وی افزود: تا انجا که اطلاع داریم، این خانم از فعالان حامی فلسطین هستند و مطالبی در حمایت از مردم غزه منتشر کرده بودند. سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر ایجاد محدودیت از سوی دولت آمریکا برای سفر اتباع شهروندان برخی از کشورها به خصوص کشورهای مسلمان به آمریکا گفت: این محدودیت و موانع که عمدتاً شامل اتباع کشورهای مسلمان میشود مصداق روشن نژادپرستی و تبعیض نژادی مبتنی بر هویت، قومیت و مذهب است و درواقع مغایر با موازین و قواعد حقوق بشری است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین افزود: ایجاد محدودیت برای سفر اتباع ایرانی به آمریکا مسبوق به سابقه است و ما در دوران اول ترامپ نیز این موضوع را شاهد بودیم و این نشانه روشنی از خصومت سیاستمداران آمریکایی با ملت ایران است و اگر این موضوع را در یک روند تاریخی تحلیل کنیم بخشی از تحرکات ایذایی و اعمال فشار علیه ایران است که در برهههای مختلف از سوی آمریکا علیه ملت ایران انجام شده است.
وی گفت: در سطح بینالمللی این تصمیم ضربهای به اصل تفاهم ملتها و تلاش برای ترویج نفرت بین ملتهای مختلف است. سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد تصمیم آمریکا برای اخراج سفیر آفریقای جنوبی از این کشور گفت: تا آنجا که میدانیم سفیر آفریقای جنوبی در واشنگتن از فعالان جنبش ضد آپارتاید در آفریقای جنوبی بوده است و یکی از کسانی است که در رابطه با طرح دعوا از سوی آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری نقش مهمی داشته است.
وی افزود: دلیل این تصمیم آمریکاییها روشن است و خیلی پیچیده نیست و ما شاهد وضعیتی هستیم که آزادی بیان و آزادی عقیده در آمریکا وقتی به موضوع فلسطین میرسد، کاملاً سرکوب میشود و ما این را در برخورد با دانشجویان دانشگاههای آمریکا نیز شاهد هستیم. وی در پاسخ به سوالی با بیان اینکه «هیچ توجیهی برای بازگشت قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران وجود ندارد»، گفت: به دلیل اینکه برنامه هستهای ایران، برنامهای کاملا صلح آمیز است و فعالیتهای ما کاملا منطبق با حقوق و تکالیف ما، طبق موافقتنامه پادمان و معاهده منع اشاعه است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در ادامه گفت: در رابطه با بیانیه سهجانبه ایران، چین و روسیه، آن چیزی که ما همیشه گفتیم، منطق برجام بوده است؛ به این معنا که جمهوری اسلامی ایران سلسله تدابیر داوطلبانه را برای اطمینانسازی و اعتمادسازی نسبت به ماهیت صلح آمیز برنامه هستهای خود اتخاذ میکند و در ازای آن همه تحریمهای ظالمانه که علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شده است، فارغ از عناوین و تیترهایی که برای این تحریمها در نظر گرفتند، رفع شود.
او در ادامه تصریح کرد: این منطق مذاکرات برجام بود و لذا به همین دلیل است که در متن بیانیه سهجانبه ایران، روسیه و چین هم دوباره به همین موضوع اشاره شد و ضرورت احترام همه طرفها به تعهداتی که از قبل داده شده و در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، به نوعی مهر شورای امنیت سازمان ملل را هم خورده و تبدیل به بخشی از قطعنامه شده است. وی در ادامه گفتوگو با خبرنگاران در پاسخ به سوالی با بیان اینکه «در مورد سازوکار ماشه، ما زیاد صحبت کردیم» تصریح کرد: صرف صحبت کردن طرف مقابل از سازوکار ماشه به این معنا نخواهد بود یا به این معنا نیست که یک ابزار سهلالوصول است و میتوانند از این ابزار برای اعمال فشار و امتیازگیری از جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند.
بقائی با تاکید بر اینکه «استفاده از این سازوکار تبعات و آثاری دارد که قطعاً متوجه طرفهای مقابل هم خواهد شد»، گفت: هیچ دلیل و توجیهی برای توسل به این سازوکار علیه جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد، مگر برای اعمال فشار ناموجه و غیرقانونی سیاسی.
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: این هم طبیعی است که ما با همه کشورهای عضو برجام در مورد کل موضوع هستهای و از جمله گزینهها یا احتمالهای پیش رو طی ماههای آینده صحبت کنیم. ما حتما همه احتمالات را در نظر داریم و برای آن برنامه داریم و در عین حال هیچ وقت رویکرد تقابلی اتخاذ نکردیم.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 401426 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.