شهر تبریز از گذشته مهد علم و فرهنگ و تجارت بوده و بزرگان بسیاری را در دامن پرمهرش تربیت کرده است.
بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات کشور با حضور وزیر اقتصاد، معاونین وزرای کشاورزی و امور خارجه، رییس اتاق بازرگانی ایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مقامات استانی و روسای اتاق بازرگانی کشور در تبریز برگزار شد.به گزارش خبرنگار ما در این همایش از دو سند تاریخی مربوط به تأسیس تجارتخانه تبریز در سال ۱۲۳۷ با حضور وزیر اقتصاد، رونمایی شد.
در این سند تاریخی که در مورخه دهم آذر ماه ۱۲۳۷ خورشیدی توسط ناصرالدین شاه صادر شده است، میرزا عباس خان نایب وزارت امور خارجه را که مسولیت کارگزاری امور خارجه آذربایجان را بر عهده داشت مامور شده است تا «دیوانخانه و مجلس تجارتی»را در تبریز راه اندازی نماید.
در متن این پیام آمده است که: رای انور اعلیحضرت اقدس همایون شاهنشاهی روحی فداه، به جهت رفع جمیع اختلافها و احقاق حقوق کسبه و تجار مملکت آذربایجان ، اعم از داخله و خارجه بر این قرار گرفته است که در دارالسلطنه تبریز قرار دیوانخانه و مجلس تجارتی داده شود، به ریاست مقرب الخاقان میرزا عباس خان معاون وزارت امور خارجه با اجزای مفصله که در تبریز معین خواهد شد.
هدف از این فرمان ناصرالدین شاه این بوده که با حضور تجار ایرانی و خارجی مقیم تبریز، به امور و مشکلات فی مابین بازرگانان این شهر رسیدگی کنند.
این گزارش میافزاید که با رونمایی از این سند مهم که در آرشیو اسناد وزارت امور خارجه بدست آمده است، تاریخ تاسیس اتاق بازرگانی تبریز به عنوان نخستین اتاق تجارت ایران از سال ۱۲۸۹ به سال ۱۲۳۷ تغییر یافته و حدود ۵۰ سال افزایش مییابد.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 377991 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.