بالاخره پس از گذشت بیش از یک ماه از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امروز یکشنبه ۲۱ مرداد ماه لیست نهایی اعضای پیشنهادی کابینه دولت چهاردهم به مجلس معرفی میشود. البته مدتی هم طول خواهد کشید تا جلسات رای اعتماد برگزار و کابینه کامل شود.
در این باره سید عطاءالله مهاجرانی در روزنامه اعتماد نوشت: «این تعلیق که دیگر در تاریخ انقلاب ما تبدیل به یک سنت شده است، در واقع تسویف و سنتی زیانآور است. به عنوان مثال، چه مشکلی دارد که جلسه تنفیذ روز بعد از تایید انتخابات توسط شورای نگهبان برگزار شود و تحلیف نیز در همان روز یا روز بعد انجام شود؟ رییسجمهور هم ظرف یک هفته دولت جدید را به مجلس معرفی کند؟ اگر چنین شود معالوصف تشکیل دولت جدید حدود بیست روز تا یک ماه بعد از انتخابات ریاستجمهوری به طول میانجامد. در دنیایی که این فاصلهها به چند ساعت کاهش یافته است، میتوان ارزیابی کرد که خسارت یک تا دو ماه تعلیق تا چه میزانی میتواند باشد.
۱- وزیران و مدیران دولت قدیم، در شرایط تعلیق نمیتوانند با روحیه مثبت و توان کامل کار کنند. عملا در فکر جای جدید برای خود هستند یا برای دوستان و همگرایشان و همحزبیهای خویش، میکوشند در آخرین روزها بیشترین امتیازات و رانتها را توزیع کنند و برگ عیشی به کام خود و دوستان از پیش فرستند.
۲- افراد شایستهای که در مظان مدیریت و وزارت یا معاونت باشند، توسط مخالفان تخریب میشوند. مخالفان فرصت پیدا میکنند در این دنیای جدید بگردند و مثلا کلیپی پیدا کنند که ببینند ایشان در فلان سال چنین گفتهاند. فضایی را فراهم میکنند که افراد توانا و متشخص از پذیرش مسوولیت سر باز میزنند و چرخه معرفی وزیران طولانیتر میشود و به استفاده از حد اکثر زمان قانونی میرسد.
۳- در موقعیت فعلی، با توجه به شهادت اسماعیل هنیه در ایران و اعلام واکنش ایران به حمله اسراییل به خاک ما، فضای سیاسی و اجتماعی حساسیت بیشتری پیدا میکند. تشکیل دولت فوریت و ضرورت بیشتری دارد.
۴- امیدوارم جناح افراطی پایداری در مجلس، بر این دوره تعلیق نیفزایند. یادم هست در معرفی دولت نخست سید محمد خاتمی به مجلس پنجم، محمدرضا باهنر که نقش شبیه کارگردانی در مجلس را ایفا میکرد، در سخنانش در مخالفت با دولت یقین داشت که من رای اعتماد نمیگیرم! گفت: «آن تعداد از وزرای این بخش که در این مرحله رای اعتماد میآورند با فردی که در آینده برای رای اعتماد معرفی خواهد شد، انشاءالله بتوانند در نشستهای مشترک خود از دیدگاههای یکدیگر مطلع شده و به همدیگر نزدیک شوند!»
اما مسعود پزشکیان دولت چهاردهم را «دولت وفاق ملی» نامگذاری کرده و بارها اعلام کرده که آمادگی استفاده از دیدگاه های مختلف را در کابینه اش دارد. بر همین اساس بر اساس شنیدهها حتی از اعضای دولت سیزدهم هم در کابینه حضور خواهند داشت.
در همین رابطه معاون پارلمانی رئیسجمهور هم در این دیدار با نمایندگان مجلس با تاکید بر اینکه ارتباط نزدیک و تعامل سازنده و گسترده با نمایندگان مجلس شورای اسلامی از اولویتهای اساسی دولت وفاق ملی است بر ضرورت همگرایی همکاری دو قوه در رفع مشکلات مردم تاکید کرده است.
شهرام دبیری معاون امور مجلس رئیسجمهور در طی هفته گذشته و بلافاصله پس از اینکه توسط پزشکیان بهعنوان معاون امور مجلس ریاست جمهوری منصوب شد با توجه به نزدیک شدن به آغاز دولت چهاردهم، معرفی وزرای پیشنهادی و لزوم تشکیل کابینه، رایزنیها و جلسات فشردهای با مجمع نمایندگان، کمیسیونها و فراکسیونهای مختلف مجلس، با هدف همگرایی و تقویت سطح تعامل دولت و مجلس و نیز همفکری و همافزایی ظرفیتهای دوقوه در پیش گرفته است تا با نزدیک شدن دیدگاههای دو طرف، جلوه همدلی و همکاری در صحن علنی و زمان بررسی اعتبار وزرا بروز کند. اما ما همچنان منتظر هستیم تا ببنیم ایده پزشکیان و دولتش برای وفاق با ۵۰ درصدی که رای ندادند چیست و برای آشتی آنها با نظام سیاسی چه تدبیری خواهند اندیشید؟
نویسنده: نسیبه پیرایش
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 336442 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری _تحلیلی امین در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.