همزمان با هفته بسیج، تور رسانهای بازدید از واحدهای صنعتی دانشبنیان استان مازندران در قالب اردوی «راویان پیشرفت و آبادانی» به همت بسیج رسانه مازندران و همکاری شرکت شهرکهای صنعتی استان برگزار شد.در این گزارش روایت کوتاهی داریم از قصه صنعتگرانی که فعل خواستن را در میان آفت کم کاری های متولیان تا توانستن صرف کردند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری امین، سخن در باب اهمیت علم و دانش بسیار است ؛ علما و بزرگان، دانشمندان، شاعران و … از روشنی علم و کیمیایی آن سخن ها گفتهاند و مدح ها سروردهاند!
آنجا که پروین، ستاره درخشان شعر ایران زمین، می سراید و میگوید:
گویند عارفان هنر و علم کیمیاست
وآن مس که گشت همسر این کیمیا طلاست
فرخنده طائری که بدین بال و پر پرد
همدوش مرغ دولت و همعرصه هماس
یکى از بزرگترین افتخارات ما مسلمانان این بوده و هست که اسلام طلب علم و تعلیم و تعلم را واجب دانسته و فرا گرفتن علوم را بر هر فرد مسلمان در حدود استعدادش ضروری شمرده است.
اقتدار در سایه علم
بر این اساس، پیشرفت همه جانبه و اقتدار یک ملت، وابسته به پیشرفت علمی آن است؛ زیرا تنها با دستیابی به قدرت و اقتدار است که میتوان هویت ، حیثیت ، استقلال و عزت یک ملت را در مقابل زورگویان و مستکبران حفظ و از منافع ملی محافظت نمود.
بسیار دیده و شنیدهایم که همواره و در این سالهای اخیر بیشتر، مقام معظم رهبری در بیانات خویش به مقوله علم و پژوهش و پیشرفت علمی تاکید داشتهاند و حتی در جایی فرمودند: «علم برای یک ملّت مهمترین ابزار آبرو و پیشرفت و اقتدار است.» ۲۰/۰۸/۱۳۹۴
معظمله حتی در بیاناتی تاکید داشتند که «رویکرد مصرفکنندگیِ علم را باید به رویکرد تولید علم تبدیل کنیم.» ۲۰/۰۳/۱۳۹۷
مقام معظم رهبری، علم را پایهی پیشرفت همهجانبهی یک کشور دانستهاند که عمل به رهنمودهای مهم ایشان در این عرصه چراغ راه مسیر توسعه و پیشرفت همه جانبه کشور است. چه در بیاثر نمودن اخبار منفی و کذبی که برای ناامید کردن جوانان و نوجوانان در مسیر تحصیل علم و پیشرفت وجود دارد و چه بر تشویق آنان جهت ماندن و ساختن و آبادانی میهن اسلامی. در این مهم ماموریت و رسالت اصحاب رسانه “امیدآفرینی در جنگ تبلیغاتی” دشمنان است. برگزاری اردوی «راویان پیشرفت و آبادانی ” با هدف “تبیین” تمام داشتهها و توانمندیهای علمی و پژوهشی از آن دست برنامههایی است که در راستای رهنمودهای مدبرانهی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب در زمینه جهاد تبیین و انعکاس اخبار امیدآفرین در جامعه، برنامهریزی شده است. اردوهای راویان پیشرفت و آبادانی با حضور خبرنگاران و با هدف روایت گری پیشرفتها و توانمندیهای شرکتهای تولیدی و صنعتی برگزار میشود؛ شرکتهایی که بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری سازی شکل گرفتهاند.
آنها در راه پر فراز و نشیب تولید، سنگها و صخرهها را کنار زدهاند و بارقه امید و اقتدار را از پس کوههای مرتفع مشکلات بر دل جامعه تابانیدند.
نقش خطیر خبرنگاران در تزریق امید به جامعه
بسیج رسانه مازندران در عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه “جهاد تبیین” ، طی این سالها، برگزاری اردوهای “راویان پیشرفت و آبادانی” را به عنوان یکی از مهمترین دستورات کاری خود قرار داده است؛ در این اردوها خبرنگاران و اصحاب رسانه مازندران با به تصویر کشیدن دستاوردهای انقلاب اسلامی در بخشهای تولیدی و صنعتی استان و عارضهیابی و بیان مشکلات این واحدها و شرکتها با هدف جلب اهتمام مسئولان بر رفع آن و با انتشار اخبار شفاف و واقعی راوی پیشرفتها و توانمندیها میشوند و میکوشند تا افکار عمومی را از اخبار ناامیدانه و کذب تغییر بدهند و نیز نگاههایی که تنها نیمه خالی لیوان را مینگرد و به آینده خوشبین نیست! در چنین شرایطی رسالت اصحاب رسانه در مسیر امیدآفرینی و تزریق امید به جامعه خطیر و بیبدیل خواهد بود.
در اردوی “راویان پیشرفت” روز شنبه سوم آذرماه که با حضور مسئول بسیج رسانه استان، معاون برنامه ریزی شرکت شهرک های صنعتی مازندران،مدیر روابط عمومی و جمعی از خبرنگاران رسانههای مختلف به مقصد شهرک صنعتی نکا برگزار شد،خبرنگاران در این اردوی چندساعته از دو شرکت دانشبنیان این شهرک و یک سوله در حال ساخت به مالکیت شرکت شهرکهای صنعتی مازندران، بازدید کردند.
“امیدآفرینی”، یکی از منظومههای اردوی «راویان پیشرفت»
عبدالمهدی حق شناس، مسئول بسیج رسانه مازندران در این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: سازمان بسیج رسانه مازندران در هفته بسیج ، امسال ۱۹ برنامه را در دستور کار قرار داده است که اردوی “راویان پیشرفت” یکی از این برنامه هاست که با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی مازندران برگزار شده است.
وی افزود: هدف از این بازدید معرفی دو شرکت دانش بنیان مستقر در شهرک صنعتی نکا است. خبرنگاران و اصحاب رسانه میتوانند در این بازدید ضمن معرفی قابلیتها و ظرفیتهای این واحدها و تبلیغ آن، موانع و مشکلاتی که از سوی صنعتگران و تولیدکنندگان مطرح میشود را بیان و برای رفع آن مطالبه گری کنند.
حق شناس، خاطرنشان ساخت: “جهاد تبیین” و امیدافزایی در دل مردم یکی از منظومههای اردوی “راویان پیشرفت و آبادانی” است که امیدواریم اصحاب رسانه استان بتوانند با تولید اخبار شفاف در این برنامهها در حوزه جهاد تبیین و امیدافزایی و ایجاد انگیزه در بین مردم و کشور نقش موثر خود را ایفاء کنند.
مشکلات مالی و نبود سرمایه در گردش
نخستین مقصد خبرنگاران در این اردو بازدید از یک واحد تولید ادوات کشاورزی بود؛ برای استان مازندران که بخش اعظمی از مساحت آن زیرکشت زراعت و باغداری است، وجود صنایع خرد وابسته به کشاورزی هم یک موهبت است و هم ظرفیت، که بایستی بیشتر مورد توجه متولیان بخش کشاورزی قرار بگیرد. وقتی یک صنعتگر فعالیت اقتصادی را بدون حمایت بانکها و بخشهای حمایتی کلید میزند، شروع به تولید میکند و اشتغالزایی، نباید برای توسعه و سازماندهی تولید، در پیچ و خمهای بوروکراسیهای اداری ، انحصارهای متعدد در بخشهای مختلف، عدم همکاری و همیاری مسئولان، بانکها و …، سرگردان و ناامید باشد تا جاییکه گمان کند که نکند دشمن اصلی توسعه و پیشرفت نه در بیرون از مرزها و تحریمهاست بلکه همین داخل بیخ گوش خودش و دیگر صنعتگران و تولیدکنندگان است!
شرکت دانشبنیان نوین شیار ادوات کشاورزی تولید میکند، از دیسک تراکتور گرفته تا قطعات و ادواتی از این دست؛ اما مجموعه به این میزان بسنده نکرد،از توان علمی متخصصین بهره گرفت و دست به یک ابداع زد؛ تولید محصول دانشبنیان، دیفرانسیل جلوی تراکتور با قابلیت جداسازی به سه قسمت با هدف کاهش هزینه در حمل، تعمیرات و….
اسعدی بریجانی، مدیر شرکت دانش بنیان نوین شیار است، از مزیتهای این محصول مطالب مهمی عنوان کرد.از سرمایه اولیهای که خودش برای تولید این محصول گذاشت و حمایتی که اکنون برای توسعه و افزایش تولید نیاز دارد. از سختیهای مسیر تولید و کمکاری متولیان و اینکه برای توسعه تولید با مشکلات مالی و نبود سرمایه در گردش مواجه است و نیاز به حمایت دارد تا تولید را در این واحد دانشبنیان رونق ببخشد.
واگذاری کارگاه برای ایجاد صنایع کوچک
دومین مقصد خبرنگاران بازدید از سوله در حال ساخت به مالکیت شرکت شهرک های صنعتی مازندران بود. زارعی معاون برنامه ریزی این شرکت گفت که این سولهها با رعایت تمامی استانداردهایی که برای یک کارگاه کوچک تولیدی نیاز است در حال ساخت میباشد و تا خرداد سال ۱۴۰۴ با تکمیل تمامی زیرساختها اعم از آب، برق،گاز، فیبرنوری، تصفیه خانه فاضلاب و …به صورت اجاره به متقاضیانی که تمایل به ایجاد صنایع کوچک دارند، واگذار می گردد.
او این را هم گفت که، واگذاری واحدهای کارگاهی استاندارد، نوعی مشوق و بسته حمایتی از سوی شهرکهای صنعتی به تولیدکنندگان و صاحبان کارگاههای کوچک است.
زارعی ایجاد شهرکها و نواحی صنعتی را یک وظیفه ذاتی شرکت شهرکهای صنعتی عنوان کرد و گفت: با ایجاد نواحی صنعتی در واقع مکانی برای استقرار واحدهای “اس ام ای” در نظر گرفته میشود، واحدهایی که زیر ۱۰۰ نفر اشتغالزایی دارند تا هرچه سریعتر به بازده و چرخه اقتصاد برسند.
معاون برنامه ریزی شرکت شهرک های صنعتی مازندران، بیان کرد: در سنوات گذشته در شهر های صنعتی مازندران از جمله شهرکهای صنعتی شهرهای نکا، جویبار،امامزاده عبدالله و منصورکنده صنایع کارگاهی احداث شده بود، قریب به ۱۰ سال احداث صنایع کارگاهی را نداشتیم اما از سال ۱۴۰۰برنامهی احداث ۱۵۰ صنایع کارگاهی در شهرک صنعتی شهدای محمودآباد، شهرک صنعتی بهشهر، گلوگاه ، شهدای چمستان، شهرک صنعتی نکا و مصطفی خمینی ساری و سایر نقاط در دستور کار قرار گرفت.
زارعی درباره سوله در حال ساخت شهرک صنعتی نکا هم توضیح داد و گفت: در این سوله ۶واحد صنایع کارگاهی پیشبینی شده که مساحت این واحدها در سطح استان بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ مترمربع است که هدف ما از ساخت این واحدها این است که این واحدها را در قالب اجاره با قیمت کارشناسی به بنگاههای اقتصادی و واحدهای متقاضی واگذار کنیم که به عنوان مشوق حمایتی برای بنگاههای اقتصادی و “اس ام ای”ها تعریف شده است.
وی از تکمیل برخی از این کارگاهها در شهرهای مختلف استان خبر داد و افزود:شهرکهای صنعتی ما در حوزه زیرساختی آب، برق، گاز، فیبر نوری، تصفیهخانه فاضلاب و … مشکلی ندارند درعین حال ممکن است بنگاههای اقتصادی در بخشهایی چون تامین اجتماعی ، مالیات و تامین منابع مالی مشکلاتی داشته باشند که رفع این مشکلات مستلزم همبستگی بین دستگاهی است.
مقصد پایانی این اردو، بازدید از شرکت دانش بنیان فولاد ماشین بود. شرکتی فعال که به گفتهی مدیرعامل آن، بخش اعظم فعالیتشان در حوزه علم و تحقیق است.
بزرگترین دغدغه من، نبود منابع انسانی توانمند است/ انقلاب در حوزه ساخت مسکن سازگار با زلزله
مجید لطیفی، از اهم فعالیتهای شرکت فولاد ماشین نکا، برای خبرنگاران صحبت کرد و از شوق و علاقه خود به تولید .
تمام سخنان لطیفی سرشار از امید بود و با افتخار از طرح های علمی در دست اقدام و حوزه فعالیت شرکت فولاد ماشین و همکاری دانشگاهیان و مهندسین نخبه سخن گفت در عین حال بزرگترین دغدغهی خود را منابع انسانی توانمند عنوان کرد و این دغدغه را ناشی از اشکالات سیستم آموزشی و عدم پرورش نیروی متخصص دانست.
لطیفی گفت که در طی پنج شش ماه گذشته سه نفر از همکاران خوب و درجه یک من مهاجرت کردند.نیروهایی که پرورش می دهیم و به هر دلیلی می روند. ما به این نتیجه رسیدیم خودمان باید سرمایه گذاری کنیم؛ هرچند سرمایه گذاری عظیمی است بر این اساس، مجوز هنرستان صنعتی را گرفتیم که مهر امسال با جذب دانش آموز در شاخه صنعت سال تحصیلی را آغاز کرد.
وی افزود: مجوز دانشگاه علمی_کاربردی شرکت فولاد ماشین را اخذ کردیم که مهر سال آبنده در رشته صنعت با جذب دانشجو، شروع به کار می کند.
به گفتهی لطیفی صنایع دانشبنیان فولاد ماشین نکا، از سال ۱۳۷۴، فعالیت خود را در زمینه تولید ادوات صنعت کشاورزی آغاز کرد. اکنون پس از نزدیک به سه دهه، این واحد صنعتی در زمینه ســاخت ماشینآلات صنعتی، مقاطع ســـازهای توخـالی و سـاخت ســـازههای صنعتی فعالیت گستردهای در سطح کشور دارد.
ساختمان سازگار با زلزله؛ ۱۰ برابر ایمن تر/ تلاش برای جهانی شدن
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که در این سالها، واحد تحقیق و توسعه در فولاد ماشین همواره از پویایی و اهمیت ویژهای برخوردار بوده است، با صرف سـالها تلاش مطالعاتی و اجـرایی در جهت ساخت مسکن به عنوان یکی از اساسیترین نیازهای جامعه موفق به طراحی، ســاخت و تولید تمامی عناصــر اســاسی ساختمان پیشساخته گردیده است.
این فعال حوزه صنعت، ادامه داد: صنایع دانشبنیان فولاد ماشین نکا، فعالیت حرفه ای خود را با تکیه بر دانش و تجربه ۲۷ سـاله خود در جهت رفع نیـاز اسـاسی جامعه به مسکن، با صرف سـالها تلاش مطالعاتی و اجـرایی موفق به طراحی، ســاخت و تولید تمامی عناصــر اســاسی ساختمان پیشســـاخته کرده است.
وی با بیان اینکه میخواهیم با ساخت مسکن سازگار با زلزله که ۱۰ برابر ساختمانهای معمولی ایمن تر است انقلابی در صنعت ساختمان ایجاد کنیم،افزود: یا اجرای این طرح به رویایمان برای زندگی در خانـه ای بسیار با کیفیت، زیبا، امن و ارزان برای تمامی اقشار جامعه جامه عمل میپوشانیم.
گرچه با بازدید از شرکت فولاد ماشین واقع در شهرک صنعتی شهید نظری نکا، روز کاری ما در این اردو به پایان رسیده بود، اما برای شرکت فولاد ماشین نکا که با بیش از دو دهه کار علمی و تحقیقی از مهر امسال وارد فضای آموزش نیروی متخصص شده بود، نقطه آغاز بود؛ آغازی که میرفت تا در این شهر کوچک افقهای تازهای برای تیم علمی خود تعریف کند و برای تحقق ایدههایش با وجود سختیها و موانع پرقدرت پیش برود. براساس آنچه مشاهده کردم و شنیدم به نظر میرسد، این شرکت با تکیه بر تمامی قابلیتهایی که دارد در سایه علم و اعتماد به داشتهها هر روز مشتاقتر برای اعتلای این سرزمین در این شهر کوچک به دنبال رویای جهانی شدن است. براستی که با تلاش تمام رویاها دست یافتنی میشود؛ صنعتگران و تولیدکنندگان کشورمان ثابت کردند که قصهی آنان از جنس خواستن و توانستن از دل ناملایمات است. آنان در میان آفت کم کاریهای برخی از متولیان، سنگ اندازیها و مانع تراشیهای مافیای تولید و … ماندن را بر مهاجرت و رفتن ترجیح دادند تا با دستان خود وطن را بسازند و آباد کنند؛چون آنها به این باور رسیدهاند که تنها در سایه علم ، فناوری و صنعت، کشوری توسعه یافته خواهیم داشت.
شرکتهایی نظیر فولاد ماشین،با اقدام جهادی و پشتوانه علمی و در پیوند با دانشگاه و دانشجو، به این کلام رهبری که«علم مجرد و به تنهایی کافی نیست؛ باید علم را به فناوری، فناوری را به صنعت و صنعت را به توسعهی کشور وصل کنیم »جامه عمل پوشاندند و مصداق واقعی شعار «ما میتوانیم» شدند.
منبع خبر «فائزه نصرتی» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 380061 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.