به گزارش سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «آناج»، در چارچوب مدیریت گونههای جانوری تحت تکثیر و اسارت و به منظور تامین مولد برای مراکز تکثیر و پرورش گونههای جانوری و باغهای وحش، ۶ راس مرال (شامل ۳ نر و ۳ ماده) از مرکز تکثیر دراسارت پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری زنده گیری و به منطقه […]
به گزارش سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «آناج»، در چارچوب مدیریت گونههای جانوری تحت تکثیر و اسارت و به منظور تامین مولد برای مراکز تکثیر و پرورش گونههای جانوری و باغهای وحش، ۶ راس مرال (شامل ۳ نر و ۳ ماده) از مرکز تکثیر دراسارت پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری زنده گیری و به منطقه ارسباران در آذربایجان شرقی منتقل شد.
در سال جاری در ۲ مرحله جابه جایی ۱۰ راس مرالهای متولد پناهگاه حیات وحش سمسکنده انجام شده، ۴ راس مرال به منطقه حفاظت شده البرز مرکزی (دانشگاه علمی پژهشی تربیت مدرس) و ۶ راس به منطقه ارسباران درآذربایجان شرقی منتقل شد.
انتقال مرال از پناهگاه حیات وحش سمسکنده به سایر نقاط کشور با هدف تقویت جمعیت مرالها به مناطقی که دچار کاهش جمعیت در زیستگاه تاریخی طبیعی در استان و مناطق خارج استان انجام شده است.
تاکنون ۸ مرحله انتقال مرال از استان مازندارن به سایر نقاط کشورانجام شده و ۴۱ راس مرال (۲۰نر -۲۱ ماده) زنده گیری و منتقل شدند.
سایت تکثیر در اسارت گوزن قرمز (مرال) در پناهگاه حیاتوحش سمسکنده ساری در آذر ماه ۱۳۸۶ به منظور افزایش جمعیت گلههای وحشی این گونه جانوری ارزشمند برای نخستین بار در کشور راهاندازی شد و با انتقال پنج راس مرال (۲ نر و سه ماده) از قرق گلستان آغاز به کار کرد.
مرال یا گوزن قرمز یکی از بزرگترین انواع گوزن و بزرگترین گوزن بومی ایران است و با این که در گذشته جمعیت بسیار زیادی در اغلب نواحی جنگلی سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز و دامنههای زاگرس داشت، امروزه تنها در برخی از ارتفاعات دور از دسترس البرز مرکزی و شرقی پیدا میشود.
مرال به طور کلی با توجه به جمعیت مناسب و زیستگاه وسیع در خطر انقراض قرار ندارد اما برخی از انواع آن در برخی مناطق با خطر انقراض روبرو بوده و یا هستند.
مرال در ایران در گذشته در جنگلهای شمال کشور از ساحل دریای خزر تا ارتفاعات البرز و جنگلهای بلوط حاشیه زاگرس از آذربایجان تا استان فارس زندگی میکرد اما امروزه نسل آن در شمال غرب و غرب کشور بهکلی نابود شده و آخرین بار ۵۰ سال پیش در جنگلهای ارسباران مشاهده شد.
در جنگلهای ساحلی دریای خزر نیز به جز در یک یا دو منطقهٔ حفاظت شده نسل آن منقرض شدهاست. این گونهٔ جانوری در کرانههای غربی دریای خزر در شهرستان ماسال موجود است و سایت حفاظتی و گردشگری زیستگاه مرال در این منطقه در حال راه اندازی است، همچنین مرال در جنگلهای کوهستانی دور از دسترس البرز مرکزی و شرقی جمعیت مناسبی دارد.
لینک کوتاه : https://anaj.ir/?p=93459
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 377938 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری _تحلیلی امین در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.