ابتدای امسال رهبری درباره انتخابات، چهار محور رقابت، امنیت، مشارکت و سلامت را مطرح کردند اما تا این لحظه در حالی که فقط شش ماه تا برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم باقی مانده است، اتفاقی برای عملیاتی کردن اینها مشاهده نشده است. یعنی در این مدت هیچ رفتاری از نظام سیاسی ندیدهایم که بخواهد سخن رهبری را به قانون و راهبرد تبدیل کند بلکه آمدند قانون انتخابات را اصلاح و آن را منقبضتر هم کردند.
در این میان منتقدان بارها گوشزد کردهاند که دولت و جبهه پایداری دنبال آن هستند که انتخابات کمرونق باشد تا با این مشارکت ترکیب دلخواه جبهه پایداری مجددا حاکم شود و مجلسی انقلابیتر از مجلس فعلی شکل بگیرد.
در حال حاضر هم جنگ زرگری بین جبهه پایداری حامی دولت و جریان آقای قالیباف شکل گرفته است. جریاناتی که اگر در مقابل رقیب قرار بگیرند قطعا با هم ائتلاف خواهند کرد. از طرفی معلوم نیست که جریان اصلاحطلب کجای این معادله قرار گرفته است؟ آیا نظام سیاسی کشور میخواهد اصلاحطلبها در صحنه حضور داشته باشند یا نمیخواهد؟ اگر ثبتنام کردند و مجددا رد صلاحیت شدند آیا باز هم از آنها توقع میرود که در انتخابات شرکت کنند یا از آنها انتظاری نیست؟
اما سوال اساسی این است که چه کسی باید این خواسته رهبری و البته خواست اکثریت جامعه را عملیاتی کند؟ محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا با طرح این ادعا که رئیسی توسط جبهه پایداری اداره میشود و نقشی در اداره کشور ندارد به ایلنا در این باره میگوید: «برای باز شدن فضای سیاسی و مشکلات جامعه واقعا فردی را به جز رهبری مؤثر نمیدانم که بتواند قفلهای بسته سیاست و اقتصاد را باز کند.»
مهاجری معتقد است: «جریان خالصساز همانهایی هستند که آقای رئیسی را رئیسجمهور کردند و خیلی شناختشان در فضای سیاسی کار خیلی مشکلی نیست. همان جریانی است که بخشیشان در شورای نگهبان، بخشی در نهادهای نظامی حضور دارند. نهادهای قدرت دیگری هم هستند که بعضی از آنها ممکن است خودشان خالصساز نباشند اما به این جریان کمک میکنند. حرف اساسی جریان خالصساز چیست؟ اینکه انقلاب دارد از بین میرود و ما باید یکسری آدمهای خالص وارد نظام کنیم تا انقلاب سرپا بماند. یعنی یک تصور کاملا ایدئولوژیک دارند و وقتی به این اعتقاد رسیدند، میگویند هرکاری باید کرد که ما به این هدف برسیم. اگر شده رد صلاحیت کنیم این کار را انجام میدهیم، مشارکت را هم پایین بیاوریم، انجام میدهیم. جریان خالصساز با تمام قوا به دنبال چنین فضایی است و به نظر من برای باز شدن فضای سیاسی و مشکلات جامعه واقعا فردی را به جز رهبری مؤثر نمیدانم که بتواند قفلهای بسته سیاست و اقتصاد را باز کند.»
هر چند مسعود پزشکیان نماینده اصلاحطلب مجلس با توجه به فضای کنونی حاکم بر مجلس تحقق این موضوع را بعید میداند. وی درباره توییت مهدی فضائلی، عضو دفتر رهبری مبنی بر خبر تاکید رهبری بر گسترش آزادیهای مشروع اجتماعی گفت: «این یک توییت است؛ اگر خود مقام معظم رهبری یک چنین درخواستی کرده باشد بالاخره باید به یک طریقی به مجلس برسد ولی این مجلس با آن دیدگاهی که دارد بعید است بتواند بستری را فراهم کند که آزادیهای مشروع را باز کند. بالاخره این نمایندگان همان آدمهایی هستند که سعی میکنند این محدوده را تنگتر و تنگتر کنند. حالا اگر از اینها درخواست شود که بازش کنند، باید صبر کرد و دید که چطوری میخواهند چنین کاری کنند؛ حداقل کمی سخت است که بتوانند.»
به گفته پزشکیان، فصل دوم قانون اساسی، یعنی اصول ۱۵، ۱۶، ۱۹، ۲۰، ۲۱، ۲۲، ۲۳، ۲۴، ۲۷، ۲۸، ۳۰، ۳۲، ۳۳، …، تقریبا معطل مانده است. هر جا که با نگاه آنها نمیخواند، قانون را زیر پا میگذارند و به آن عمل نمیکنند. همان چارچوب قانون اساسی را اگر مراعات کنند خیلی از مشکلات و مسائل حل میشود.این نمایندهی مجلس تاکید دارد: «اول رهبری باید بخواهد، در آن صورت به تبع یک کارهایی باید صورت بگیرد و مجمع تشخیص مصلحت هم باید مرجع نظارت بر اجرای این خواسته باشد. این را میشود پیگیری کرد اگر خواست رهبری باشد ولی اگر فقط یک نفر از دفتر رهبری چنین چیزی گفته باشد، نمیتوان گفت که این خواست رهبری است.»
در نهایت باید منتظر بود و دید که بالاخره بحرانهای حال حاضر کشور با دستان چه کسی گرهگشایی میشود؟ رهبری؟ اصلاحطلبانی که با دست پس زده و با پا پیش کشیده میشوند؟ تندورهایی که بر اریکه قدرت سوارند و حاضرنیستند به هیچ قیمتی از آن پایین بیایند؟ و آیا اصلا کشور از بحران نجات پیدا خواهد کرد یا نه؟
نویسنده: نسیبه پیرایش
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 203223 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری _تحلیلی امین در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.