رفع فیلترینگ، حل مسئله گشت ارشاد، رفع مشکلات معیشتی و مذاکرات برای رفع تحریمها، مطالباتی هستند که همه رایدهندگان به مسعود پزشکیان در دور چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری بیصبرانه منتظر تحققشان هستند. حتی بخش بزرگی از رای ندادگان هم منتظرند ببینند که آیا پزشکیان به عهد خود وفا خواهد کرد یا نه؟
نسیبه پیرایش
متاسفانه تا به امروز که حدود دو ماهی از روی کار آمدن دولت جدید میگذرد (با توجه به اینکه گفته شده اقداماتی صورت پذیرفته است) شاهد تغییرات در جهت بر آوردن خواست مردم در این زمینهها نبودیم. بعد از تاریخیترین لحظه دولت چهاردهم زمانی که مسعود پزشکیان در جلسه معارفه وزیر علوم خود، در حضور وزیر سابق دستور بازگشت اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاهها را صادر کرد، (منتظریم تا ببینیم که این دستور به نتیجه می رسد؟ به جز صحبتها و شایعات درباره افزایش قیمت بنزین نه درباره رفع فیلترینگ شنیدهایم، نه گشت ارشاد.
در تازهترین خبرها درباره اینترنت، پیشنهاد ایران به بریکس جالب توجه است. دبیر شورای عالی امنیت ملی، پیشنهاد ایران به کشورهای مستقل برای همکاری در زمینه جایگزینی زیر ساختهای جدید و تحریمناپذیر با اینترنت و سختافزارها، سامانهها و پلتفرمهای آمریکایی را خواستار شده است.
علی اکبر احمدیان در جمع مقامات عالیرتبه امنیتی کشورهای عضو بریکس در سنپترزبورگ گفته: «از مهمترین چالشها در حوزه امنیت فناوری و سایبری انحصار اینترنت سختافزارهای حیاتی و برخی نرم افزارها و سخت افزارها، سامانه ها و پلتفرمهای اینترنتی غربی خصوصاً آمریکایی است که باید برای آن چارهاندیشی کرد.»
درباره برخورد با بدحجابان در خیابان هم اخیرا دادستان کل کشور برخورد فیزیکی را غیرقانونی دانسته و گفته برخورد فیزیکی با بدحجابان در خیابان به هیچ وجه توجیه قانونی ندارد.
دادستان کل کشور با بیان اینکه اقدامات زیادی در خصوص بیحجابی یا بدحجابی انجام شده، اما باز هم هست و تعطیل نشده است، گفت: «مکررا گفتیم بحث اقدام قضایی، پایان خط است و ابتدا باید از طریق ارشاد و نهی از منکر اقدام شود؛ کسی حق ندارد در خیابان با کسی برخورد فیزیکی داشته باشد.»
اما در این باره عباس عبدی در اعتماد نوشت: «مساله اینترنت، مساله زنان، مساله رسانه، مساله روابط خارجی، مساله گزینشها، اینها شکافهای مهم در جامعه ماست که به سهولت قابل برطرف شدن است. البته نگاه صفر و صد هم ندارم. همین که به نحو ملموسی در مسیر حل قرار گیرد کافی است. آقای پزشکیان باید هر چه زودتر در چند مساله زیر که موجب وفاق ملی میشود، اقدام قاطع کند. باید هر چند مورد را با مقامات عالی طرح کند و به نحو معقولانهای به نتیجه برساند. قابل تصور نیست که کشوری چون ایران همچنان در حل این چند مساله درمانده باشد. چند مسالهای که گویی هیچ چشماندازی برای تحقق سیاستهای رسمی آنها وجود ندارد. چرا قادر به تصمیمگیری نیستیم؟ یا بد تصمیم میگیریم؟ آیا تصمیم خوب را مصداق شکست سیاستهای رسمی میدانیم؟ همه میدانیم که شعارهایی که در موضوع جنگ و در سالهای ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۶ داده میشد، به وفور تکرار میشد، ولی هنگامی که معلوم شد آن شعارها به هر دلیلی تحققناپذیر است، قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم و امروز هیچ کس عدول از آن شعارها را مصداق شکست نمیداند، سهل است که از این تغییر سیاست دفاع و سیاستهای پیش از آن نقد شده است. در اینجا به اهم این موضوعات اشاره میکنم که حل آنها نه تنها هیچ هزینهای ندارد، بلکه موجب کاهش هزینهها هم خواهد شد. مساله اینترنت، مساله زنان، مساله رسانه، مساله روابط خارجی، مساله گزینشها. اینها شکافهای مهم در جامعه ماست که به سهولت قابل برطرف شدن است. البته نگاه صفر و صد هم ندارم. همین که به نحو ملموسی در مسیر حل قرار گیرد کافی است.»
در نهایت باید گفت که:
آقای پزشکیان الوعده وفا.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 349900 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.