این روزها به دنبال وضعیت نامطلوب اقتصادی و رشد روزافزون قیمتها در بازار ارز و طلا، نمایندگان مجلس به ویژه در جبهه پایداری برای استیضاح وزیر اقتصاد خیز برداشتهاند. این در حالی است که بسیاری از مسئولان و کارشناسان معتقدند که این استیضاح کمکی به حل مسائل فعلی نخواهد کرد و تغییر در وضعیت اقتصادی پدید نخواهد آورد.
نسیبه پیرایش
این روزها به دنبال وضعیت نامطلوب اقتصادی و رشد روزافزون قیمتها در بازار ارز و طلا، نمایندگان مجلس به ویژه در جبهه پایداری برای استیضاح وزیر اقتصاد خیز برداشتهاند. این در حالی است که بسیاری از مسئولان و کارشناسان معتقدند که این استیضاح کمکی به حل مسائل فعلی نخواهد کرد و تغییر در وضعیت اقتصادی پدید نخواهد آورد.
چنانچه علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس جمهور در یادداشتی نوشت: «این روزها بحث استیضاح داغ شده است. آری! به نظرم باید استیضاح کرد اما باید سیاستهایی را استیضاح کرد که تا امروز نه تنها کمکی به حل مسائل نکرده اند، بلکه همواره بر حجم مشکلات افزوده و فرصت های ملی را هدر داده اند.
وی ادامه داد: باید کسانی را استیضاح کرد که تفکرشان اجازه شادی و نشاط به جامعه نداد. باید افرادی را استیضاح کرد که اجازه ندادند به شکل عزتمندانه و آبرومندانه، برجام به ثمر بنشیند.
آنهایی که با بهانههای مضحک و پوچ مانند «دولت وقت میخواهد سرداران را تحویل خارجیها دهد» یک جامعه و یک ملت را در لیست سیاه FATF نگه داشتند. آنها را باید استیضاح کرد.
وی در پایان تاکید کرد: با استیضاح همتی چه چیزی عاید کشور و جامعه خواهد شد؟»
از طرف دیگر صداوسیما که قرار بود رسانهای ملی باشد، این روزها با رویکرد تخریبگرانه علیه عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد دولت پزشکیان، بار دیگر نشان داده که از رسالت اصلیاش فاصله گرفته است.
اصلاحات نیوز در این باره نوشته: «همتی، فارغ از قضاوت درباره عملکردش، بخشی از سیستمی است که تصمیمات کلانش در شورای هماهنگی سران قوا و با حضور همه ارکان قدرت گرفته میشود. خود رئیسجمهور پزشکیان هم صراحتاً گفته که قیمت ارز بر اساس سیاستهای جلسه سران قوا بوده است. پس چرا صدا و سیما این واقعیت را نادیده میگیرد و تمام کاسهکوزهها را سر همتی میشکند؟ اگر قرار است انتقادی باشد، چرا کل سیستم و رئیس بانک مرکزی زیر سؤال نمیروند؟ این رفتار، نه تنها حرفهایگری رسانهای را زیر سؤال میبرد، بلکه با دخالت در پروسه استیضاح همتی – که قرار است ۱۲ اسفند در مجلس بررسی شود – به نوعی پیشداوری را به افکار عمومی تحمیل میکند. مردم حق دارند خودشان قضاوت کنند، نه اینکه رسانه ملی به جای آنها تصمیم بگیرد چه کسی مقصر است. صدا و سیما باید بداند که جایگاهش، تریبون ملت است، نه بلندگوی جریان پایداری یا هر گروه خاص دیگر. تخریب همتی یا هر مسئول دیگری بدون ارائه راهکار، فقط خشم مردم را بیشتر و امیدشان را کمتر میکند. کاش این رسانه عریض و طویل، به جای بازیهای سیاسی، یک بار هم صدای واقعی مردم را پخش کند و به فکر چارهجویی برای دردهایشان باشد.»
در نهایت باید گفت هر چند به نظر نمیرسد که هیچ یک از این سخنان در عزم تندروها خللی وارد کند، اما اگر اندکی انصاف داشته باشیم باید بپذیریم که استیضاح ناصر همتی وزیر اقتصاد دولت آقای پزشکیان در شرایطی مطرح میشود که هنوز مدت زمان زیادی از عمر این دولت نگذشته است و وزرای کابینه عملا فرصتی برای اثرگذاری در حوزه فعالیتهای خود را نداشتهاند اما برای دولتی که برای تغییر و اصلاح در راستای خواستههای مردم آمده ایجاد یک چنین موانعی اصلا غیرقابل پیشبینی نیست. تندروها هر زمان که منافعشان به خطر میافتد، حاشیهسازی کرده و خود را به زمین و زمان میزنند.
امروز جریان رادیکال به همه ارکان دولت فشار میآورد تا عملکرد دولت با خدشه مواجه شود. اما مردم به خوبی میدانند که ریشه واقعی مشکلات چه کسانی هستند و چرا. همان طور که حسین سلاحورزی می گوید:« همتی در صورتی که از جسارت و اعتماد به نفس کافی برخوردار باشد، نهتنها میتواند همچون عطاالله مهاجرانی تهدید استیضاح را به فرصتی طلایی بدل کند، بلکه با تبدیلِ تریبون استیضاح به صحنهای برای محاکمه جنگطلبان، بانیان و کاسبانِ تحریم و آنان که مسبب فلاکت مردم شدهاند، نامی ماندگار در تاریخ از خود به جا گذارد.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 398965 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.