مراسم گرامیداشت و تجلیل از برگزیدگان پنجمین جشنواره علمی-پژوهشی پژوهشسراهای دانشآموزی(طرح شهید کاظمی آشتیانی) آموزش و پرورش ناحیه ۲ ساری، به همت پژوهشسرای شهید علیمحمدی و با حضور فرماندار مرکز استان، رؤسای آموزش و پرورش نواحی ساری و جمعی از مسئولان، در سالن همایش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. در این آیین، از ۱۲۲ منتخب استانی و ۱۵ منتخب کشوری این جشنواره قدردانی به عمل آمد.
پژوهش، رکن اساسی تحول در نظام آموزشی
در این مراسم، نوکنده، رئیس آموزش و پرورش ناحیه ۲ ساری، ضمن خوشامدگویی به دانشآموزان برگزیده و خانوادههای آنان، از تلاشهای مدارس در فراهمسازی بستر مناسب برای رشد استعدادهای علمی و پژوهشی قدردانی کرد.
وی با اشاره به جایگاه پژوهش در نظام تعلیم و تربیت اظهار داشت:”در سال ۱۳۹۰ که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین شد، موضوع پژوهش بهعنوان یکی از ارکان اساسی این سند مورد تأکید قرار گرفت. این اهمیت تا آنجا پیش رفته که مفهوم پژوهش، ۱۸ بار در این سند ذکر شده است، که خود گواهی بر ضرورت پرداختن جدیتر به این حوزه در نظام آموزشی کشور است.”
وی در ادامه افزود: “توانمندیهای علمی و پژوهشی دانشآموزان، جایگاهی کمنظیر در اسناد بالادستی آموزش و پرورش دارد. بهویژه در فصل ششم سند تحول بنیادین، بر گسترش و تعمیق فرهنگ پژوهش در نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی تأکید شده است. از اینرو، رسالت ما در فراهمسازی زیرساختهای پژوهشی برای دانشآموزان بیش از پیش اهمیت یافته است.”
ضرورت توسعه پژوهشسراها و تقویت روحیه پرسشگری
رئیس آموزش و پرورش ناحیه ۲ ساری، با تأکید بر اهمیت پژوهشسراها در پرورش استعدادهای علمی، خاطرنشان کرد: “برای نیل به جامعهای دانشبنیان، باید شبکهای از محیطهای یادگیری متنوع ازجمله پژوهشسراها ایجاد کنیم. این فضاها نهتنها بستری برای رشد علمی دانشآموزان فراهم میکنند، بلکه زمینهساز پرورش روحیه مطالبهگری، پرسشگری و نوآوری در میان آنان هستند. دانشآموزان باید بتوانند مسائل علمی و اجتماعی را بهدرستی تحلیل کرده و برای چالشهای پیشِ رو، راهکارهای خلاقانه و مؤثر ارائه دهند.”
وی با اشاره به میزان مشارکت دانشآموزان در این جشنواره تصریح کرد: “در پنجمین دوره جشنواره علمی-پژوهشی، یکهزار و ۷۴۰ دانشآموز از ناحیه ۲ ساری حضور یافتند. از این میان، ۱۵ نفر موفق به کسب رتبه نخست کشوری شدند و ۱۲۲ دانشآموز نیز رتبههای اول تا سوم استانی را از آنِ خود کردند. این آمار، گواه روشنی بر ظرفیت بالای علمی دانشآموزان این ناحیه است.”
حمایت از نخبگان و چالشهای پیشروی پژوهشگران نوجوان
نوکنده ضمن قدردانی از اعضای هیئت داوران جشنواره، بر اهمیت نقش معلمان در هدایت و حمایت از دانشآموزان پژوهشگر تأکید کرد و افزود: “ما وظیفه داریم نهتنها مقام معلم را ارج نهیم، بلکه برای ایدهها و نوآوریهای خلاقانه دانشآموزان نیز اعتبار و جایگاهی ویژه قائل شویم. تنوعبخشی به محیطهای یادگیری و توسعه زیرساختهای پژوهشی، از جمله اقداماتی است که میتواند محدودیتهای موجود در مسیر نخبگان علمی را کاهش دهد.”
وی در ادامه، خطاب به دانشآموزان برگزیده اظهار داشت: “شما سرمایههای ارزشمند این سرزمین هستید. آینده ایران، با دانش، مهارت و خلاقیت شما رقم خواهد خورد. هر ایدهای که امروز در ذهن شما شکل میگیرد، میتواند تحولی در آینده علمی و فناورانه این کشور ایجاد کند.”
چالشهای زیرساختی پژوهشسراها و درخواست حمایت از مسئولان
رئیس آموزش و پرورش ناحیه ۲ ساری، با اشاره به جایگاه پژوهشسرای شهید علیمحمدی بهعنوان یکی از برترین پژوهشسراهای استان، به برخی مشکلات زیرساختی این مرکز پرداخت و گفت: “پژوهشسرای شهید علیمحمدی یکی از مهمترین مراکز علمی استان است که هرساله دانشآموزان پژوهشگر آن، افتخارات متعددی را در جشنوارههای علمی-پژوهشی کسب میکنند. با اینحال، فاصلهی مکانی این مرکز تا امکانات ، چالشی جدی برای دانشآموزان و پژوهشگران جوان محسوب میشود. این مسئله، دسترسی آسان به امکانات پژوهشی را برای علاقهمندان دشوار ساخته است.”
وی در پایان، از فرماندار و سایر مسئولان خواست تا در راستای رفع این چالش و بهبود وضعیت پژوهشسرای شهید علیمحمدی، اقدامات عملی و مؤثری صورت گیرد.
شایان ذکر است؛ در این مراسم ضمن تجلیل از ۱۲۲ دانش آموز منتخب استانی و ۱۵ منتخب کشوری ناحیه ۲ ساری از دست اندرکاران پنجمین جشنواره علمی – پژوهشی پزوهشسرای علیمحمدی ساری، مدیران و معاونین پژوهشی مدارس با اهدای لوح قدردانی شد.
همچنین در این مراسم از “رادیو کاوش” ماهنامه “رویش” و سایت پزوهشسرای علیمحمدی ناحیه ۲ ساری رونمایی شد.
منبع خبر «فائزه نصرتی» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 400236 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.