آژانس بین المللی انرژی در بیانیهای گفته است، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس کشورهای عضو آژانس را در خصوص تحولات تازه مربوط به برنامه ایران برای انجام فعالیتهای توسعه و تحقیق روی تولید فلز اورانیوم به عنوان بخشی از اقدامات اعلام شده خود در راستای بهبود سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران، مطلع کرد.رآکتور تحقیقاتی تهران […]
آژانس بین المللی انرژی در بیانیهای گفته است، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس کشورهای عضو آژانس را در خصوص تحولات تازه مربوط به برنامه ایران برای انجام فعالیتهای توسعه و تحقیق روی تولید فلز اورانیوم به عنوان بخشی از اقدامات اعلام شده خود در راستای بهبود سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران، مطلع کرد. رآکتور تحقیقاتی تهران ۵۴ سال پیش توسط آمریکا ساخته شد و هم اکنون از سوخت اورانیوم با غلظت ۲۰ درصدی استفاده میکند. در این گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، تصریح شده است که ایران در صدد است که اورانیوم فلزی را با استفاده از اورانیوم طبیعی تولید کند، سپس آن را به سوخت ۲۰ درصدی مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران تبدیل کند.این گزارش همچنین تاکید کرده است، ایران به آژانس اطلاع داده است که هیچ محدودیتی در فعالیتهای تحقیق و توسعه برای خود قائل نیست و «اصلاح و نصب تجهیزات مربوطه برای فعالیتهای تحقیق و توسعه» را در کارخانه تولید صفحه سوخت در تاسیسات هستهای اصفهان آغاز کرده است. پیش از این روزنامه وال استریت جورنال نوشته بود ایران به آژانس بینالمللی انرژی اطلاع داده است که طی فرآیند تولید «اورانیوم فلزی» را در تاسیسات هستهای اصفهان آغاز خواهد کرد. بر اساس برجام، تولید اورانیوم فلزی که در ساخت بمب اتمی نیز کاربرد دارد، برای ایران ممنوع شده است. وال استریت جورنال از قول کارشناسان مینویسد ایران تاکنون تجربه تولید اورانیوم فلزی نداشته است اما به آژانس هشدار داده اگر تحریمها برداشته نشود طی چهار تا پنج ماه آینده ساخت تاسیسات تولید این ماده حساس را در سایت اصفهان آغاز خواهد کرد.ایران در ژانویه سال ۲۰۱۹ نیز اعلام کرده بود که قصد راهاندازی تاسیساتی برای تولید این ماده را دارد اما تحت فشار آژانس در پاییز همان سال از این اقدام خودداری کرد.کاظم غریب آبادی، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیزگفت که تهران برنامه خود را از دو سال قبل به اطلاع آژانس رسانده بود. کاظم غریب آبادی اضافه کرده است: تمامی این مراحل به اطلاع آژانس رسیده و میرسد و بازرسان آژانس نیز سه روز قبل، از کارخانه تولید صفحه سوخت بازدید کردند.
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 54556 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری _تحلیلی امین در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.