پس از ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران بسیاری بر این باورند که یکی از اهداف رژیم صهیونیستی از این ترور سنگاندازی بر مسیر دولت جدید مسعود پزشکیان است.
مثلا ماشالله شمسالواعظین در گفتوگو با روزنامه اعتماد میگوید: «مسعود پزشکیان رییسجمهور منتخب ایران، رسالتی دارد که آن را در مبارزات انتخاباتی، تنفیذ و تحلیف بیان کرده است. شعار همگرایی، تعامل با جهان و گفتوگو با ایالات متحده برای حل تعارضات از سوی او مطرح است. این تحولی که قرار است در گفتمان و دیسکورد سیاست خارجی ایران شکل بگیرد که برای اسراییل کشنده است. اسراییل زمانی که میبیند، مردم رییسجمهوری اصلاحطلب را انتخاب کردهاند و این رییسجمهور به دنبال تعامل با جهان و حل مشکل تحریمهاست، با یک اقدام تروریستی آشکار سعی میکند ایران را همچنان رادیکالیزه نگه دارد. این کار را میکند تا جلوی حرکتهای آینده ایران در صحنه روابط بینالملل را بگیرد. یادمان باشد اسراییل همواره ایران رادیکالیزه را دوست دارد تا بتواند خصومت خود در ارتباط با ایران را توجیه کند. بهترین دوران برای اسراییلیها، دوران احمدینژاد در ایران است. احمدینژاد هولوکاست را منکر شد و بسیاری از حاشیهها را ایجاد کرد و نهایتا کشور را ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد قرار داد. اسراییل زمانی که میبیند، مردم رییسجمهوری اصلاحطلب را انتخاب کردهاند و این رییسجمهور به دنبال تعامل با جهان و حل مشکل تحریمهاست، با یک اقدام تروریستی آشکار سعی میکند ایران را همچنان رادیکالیزه نگه دارد. این کار را میکند تا جلوی حرکتهای آینده ایران در صحنه روابط بینالملل را بگیرد. بنابراین انتخاب مکانی ترور یعنی «تهران» و موقعیت زمانی ترور یعنی یک روز پس از مراسم تحلیف مسعود پزشکیان در راستای این راهبرد کلی است. او قصد دارد نظامیان همچنان در صحنه حضور جدی داشته باشند.
وی ادامه می دهد: «ایران به دلیل نقض حاکمیت ملی خود ناگزیر به پاسخ دادن است. اما مساله اصلی این است که این واکنش باید با نهایت هوشیاری و خردمندی طراحی و اجرا شود. به نظر میرسد در تصمیمات نهایی ایران عقلانیت شدیدی وجود دارد و ایران نهایتا واکنشهایی نشان میدهد که مهار شدنی باشد. در واقع باید به گونهای واکنش نشان داد که جلوی بهانهها و دستاویزهای اسراییلیها گرفته شود. باید واکنشی باشد که هم انتقام مناسب از بطن آن وجود داشته باشد و هم برای ایران بازدارندگی ایجاد کند. اما مهمتر از همه این موارد ایران باید منظومه امنیتی خود را بازسازی کند.»
فروزان آصف نخعی هم نوشت: «اقدامات اسراییل به عنوان عنصر امنیتی نظامی سازی محیط منطقهای جمهوری اسلامی ایران، با توسعه کشور در آمیخته است. از این رو خشم اسراییل، بعد از انتخابات ۱۴۰۳ ایران، بسیار طبیعی است با ترور اسماعیل هنیه، سرباز کند. انتخاباتی که می تواند آشتی ملی را به کشور بازگردانده و با اعتماد سازی میان اقوام، مذاهب، نیروهای سیاسی و … بر صهیونیزم بین الملل و براندازان خارجی و داخلی شکست سختی وارد کند. برای اسراییل، ایرانی مطلوب، ایرانی توام با فقر، فساد و سرشار از نزاع و تفرقه است.
از این منظر رهبران جمهوری اسلامی، آن اندازه زیرک هستند که ضربه را در زمان مناسب و جای مناسب مانند عین الاسد و … وارد کنند. در عین حال آنان به این موضوع واقف هستند، سرمایه ایجاد شده، در انتخابات ۱۴۰۳ مهمترین علت عصبانیت نتانیاهو، در اقدام به ترور هنیه در ایران است. هنیه بارها به ایران آمده بود و تا کنون چنین واکنشی از نتانیاهو مشاهده نشده بود. از این رو در این میدان بالاترین ابزار ایران عالمان آن هستند. عالمان علم حقوق می توانند پرونده جنایت نتانیاهو را در نظام بین الملل قطور کرده، این کشور را از منظر حقوقی منزوی سازند. اکنون ایرانیان و جمهوری اسلامی ایران است لازم است بار دیگر در این باره عزم خود را همچون برگزاری انتخابات ۱۴۰۳ جزم کنند در شرایط کنونی، برخی از تحرکات مانند حل پرونده های سیاسی که صاحبان آنان در زندان به سر می برند، یکی دیگر از راه حل های به هم ریختن اعصاب نتانیاهو و رژیم صهیونیستی است. جنگ از مرحله سخت وارد حوزه نرم شده و ایران می تواند با فرهنگ خود، بر این دجال پلشت سرشت پیروز شود. تامین پشتوانه مردمی در انتخابات ۱۴۰۳ شاهد آشکار چنین رویکردی است.»
احمد زیدآبادی هم در کانال تلگرام خودش نوشت: «مسعود پزشکیان لازم است هر چه سریعتر کابینهاش را به مجلس معرفی کند و برای آن رأی اعتماد بگیرد. هر تصمیمی برای هر نوع پاسخ به عملیات ترور اسماعیل هنیه در تهران، منطقاً باید پس از تشکیل کابینهٔ جدید گرفته شود.
قاعدتاً کابینهای که در همان ابتدای کارش، وارث پیامدهای تصمیمی شود که در آن دخالتی نداشته است، انتظار پاسخگویی از آن در حوزهٔ وظایفش نمیتوان داشت. ما طبعاً از تاریخ پاسخ ایران و کیفیت و کمیت آن، نمیتوانیم اطلاعی داشته باشیم، اما یک هفته پس و پیش شدن آن، امری را قطعی یا منتفی نمیکند.
این امکان را نمیتوان نادیده گرفت که در ضربات رفت و برگشتی نظامی احتمالی، تأسیسات زیر بنایی هدف حملات قرار گیرند. بنابراین، وزیران آینده لازم است چشماندازی از امکانات و مشکلات پیش روی وزارتخانههای خود داشته باشد بدین ترتیب، آقای پزشکیان لازم است شتاب کند.»
در نهایت باید گفت این آزمون بزرگی برای مسعود پزشکیان در ابتدای راه ریاست جمهوری است. از آنجا که وی وعده تشکیل دولت وفاق ملی و استفاده از همه سلایق و ظرفیت ها را در اداره کشور داده است، باید منتظر باشیم و ببنیم که در نهایت او و کابینهاش با این شرایط تحمیلی چه خواهند کرد؟
منبع خبر «خبرگزاری امین» است و پایگاه خبری _تحلیلی امین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 333452 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09141143384 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری _تحلیلی امین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری _تحلیلی امین در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.